İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bangladeşli yetimlere yardım
İHH ekipleri Bangladeş’teki yetimlere ayni ve nakdi yardımda bulundu. Yetimhaneleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşıladı. Bir Türkiyeli öğretmen tarafından yaptırılan Darul İman Yetimhanesi de ziyaret edildi.
Bangladeş, GüneyAsya 29.03.2010

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Bangladeş'teki yoksul insanlara yardımlarda bulunmak üzere Türkiye'den Bangladeş'e giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi, yardım faaliyetleri kapsamında yetimhanelerde kalan yetim çocukları unutmadı.

Önce Gaibandaha kentinde yaklaşık 50 çocuğun kaldığı yetimhaneyi ziyaret eden ekip, burada kalan çocukların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere nakdi yardımda bulundu.

Yetimhanede kalan çocuklarla yakından ilgilenen yardım gönüllüleri, yetimhane binasının fiziki şartlarını da inceleyerek eksiklikleri tespit etti.

Bu yetimhanede gelecekte yapmayı planladıkları projelerle ilgili de görüşmeler yapan ekip, Kur'an-ı Kerim okuyup, ilahiler söyleyen çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiyeli öğretmenden yetimhane

Cox's bazar kentine bağlı Chakaria köyünde bulunan 30 çocuğun kaldığı Darul İman Yetimhanesi'ni de ziyaret eden ekip, trafik kazasında eşini ve oğlunu kaybeden, Türkiye'de bir okulda görev yapan bir Türkiyeli öğretmen tarafından tüm masrafları karşılanarak İHH İnsani Yardım Vakfı'nca yaptırılan yetimhanede kalan çocuklara tatlı ve meyve ikram etti.

Çocukların okuduğu sureleri ve ilahileri dinleyen ekip, yetimhanenin yanındaki mescidin fiziki şartlarını inceledi. Yetimhanenin bahçesinde, 5 Türkiyeli hayırseverin adaklık kurbanlarını da kestiren ekip, köydeki çocuklara, yetimhanenin hafızları tarafından mescitte verilen din eğitimini de bir süre izledi.

Bölgedeki Hz. Hasan Hüseyin Yetimhanesi'ni de ziyaret eden ekip, buradaki çocukların masraflarının karşılanması, bedensel engelli bir çocuğa tekerlekli sandalye alınması için yardım yaptı. İHH ekibi, yetimhanede ve köyde kalan çocuklarla yakından ilgilendi.

Ekipte yer alan bir hayırsever, göz ve katarakt ameliyatı olması gereken iki çocuğun ameliyat masraflarının karşılanması için yetimhane görevlilerine bağış yaptı. Bu yetimhanenin kullanma suyu sorununun da İHH tarafından bir süre önce giderildiği, açılan su kuyusundan motorlu pompa yardımıyla yetimhanenin musluklu abdesthanesine su getirildiği belirtildi.

İHH Yardım Koordinatörü Said Demir, yaptığı açıklamada Cox's bazar bölgesinde 300 öğrenci kapasiteli okul yaptırdıklarını, ayrıca yetimlerin barınmaları ve eğitimleri için Cox's bazar, Çittagong ve Pırojpur bölgesinde 50'şer kişilik 3 yetimhane inşaa ettiklerini dile getirdi. Demir, bu yardım faaliyetlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024