İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bangladeş’te yaşanan büyük selden 4,5 milyon kişi etkilendi
Bangladeş'te, yoğun muson yağmurları ve Hindistan tarafındaki baraj kapaklarının açılması sebebiyle yaşanan selden yaklaşık 4,5 milyon kişi etkilendi. Yüzlerce kişinin kaybolduğu, en az 15 kişinin hayatını kaybettiği selin ardından, İHH İnsani Yardım Vakfı ülkeye yönelik acil yardım çalışması başlattı. Çalışmanın ilk etabında 1000 aileye sıcak yemek, kuru gıda ve acil yardım malzemesi dağıtımında bulunuldu.
Bangladeş 24.08.2024

Hindistan'ın kuzeydoğusunda ve Bangladeş'in doğusunda yaşanan yoğun yağışlar sebebiyle seller meydana geldi. Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı, ülkenin doğusundaki selden yaklaşık 4,5 milyon kişinin etkilendiğini açıkladı.

Sel; Feni, Comilla, Hasan, Noakhali, Lakshmipur, Brahmanbaria, Chittagong, Khagrachhari, Sylhet, Moulvibazar, Habiganj ve bir milyona yakın Arakanlı Müslüman göçmenin bulunduğu Cox's Bazar bölgelerinde etkili oldu, birçok bölge sular altında kaldı. 

Yüz binlerce kişi sel nedeniyle mahsur kaldı, yüzlerce kişi kayboldu. Selin etkili olduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

bangladeste-yasanan-buyuk-selden-45-milyon-ki.jpeg

İHH acil yardım çalışması başlattı

Yaşanan selin hemen ardından harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, acil yardım çalışması başlattı. Çalışmanın ilk etabında 1000 aileye sıcak yemek, kuru gıda ve acil yardım malzemesi dağıtıldı. Vakıf, bölgeye insani yardım ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

2.jpeg

Destek olmak için

İHH aracılığıyla Bangladeş’teki selden etkilenenlere destek olmak isteyen bağışçılar, SEL yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL, 4072’ye SMS göndererek ise 130 TL destekte bulunabiliyor. Ayrıca, vakfın internet sitesi üzerinden ya da İHH’nın banka hesapları yoluyla açıklama kısmına 'Proje Kodu 20677' yazarak bağış yapılabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024