İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Barış güvercinleri Ankara’da
Vakfımız tarafından Gazze’de yaşayan öğrenciler arasında düzenlenen "Bir Hayalim Var, Yaşama Hakkım ve Rüyamdaki Dünyam" adlı yarışmaya katılan öğrencilerin resimleri başkentlilerle buluştu. Sosyal H
Filistin, Türkiye 24.03.2011

Resimlerine özgür Filistin isteklerini yansıtan farklı yaş gruplarındaki Gazzeli çocuklar, yaşamayı hayal ettikleri dünyayı da tuvale aktardılar.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Proje Sorumlusu Nübüvvet Akbay, Gazzeli çocukların çizdiği, ambargo ve özgür Filistin'i anlatan yaklaşık 200 resmin sergide yer aldığını söyledi.

Vakıf olarak 16-31 Mart tarihlerinde bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini, bu kapsamda serginin Ankara'ya geldiğini anlatan Akbay, serginin başka şehirlerde de izlenime sunulduğunu kaydetti.

Gazze'de ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasına yaklaşık 500 katılım sağlandığını ifade eden Akbay, resimlerden sergilenmeye değer bulunanların seçildiğini anlattı.

Her üç kategori için ilk üçü seçtiklerini, birinciye lap top, ikinciye kamera, üçüncü olan öğrenciye de fotoğraf makinesi hediyesi verdiklerini belirten Akbay, çizilen her resimde çocukların hayata bakış açılarını ve gerçeklerini görmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Etkinliklerinin her yıl süreceğini kaydeden Akbay, "Yarışmada ödül kazanan 10 Gazzeli öğrenciyi vakfımız Ankara'ya getirdi. Üç kategoride dereceye girenlerin yanı sıra bir de jüri özel ödülü kazanan öğrencimiz var" dedi.

Öğrencilerin bir kısmının hayata dair ayrıntıları resmettiğini ifade eden Akbay, "Bazıları da yaşadıkları gerçeği anlatıyor. Birçok resimde ambargo ve barış isteği yer alıyor" diye konuştu.

Nevin Gökçek öğrencileri bağrına bastı

Bu arada Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Gazzeli öğrencilerle bir araya geldi.

Altınpark Belediye Evi'nde Gazzeli çocuklarla kahvaltılı toplantıda buluşan Nevin Gökçek, "Bu sabah güne güzel başladık. Çünkü güzel insanlarla bir aradayım. Onun için çok mutluyum. Gazze'de 'Bu Benim Dünyam' adlı resim yarışması düzenleniyor ve bu yavrularımız orada ödül alıyorlar, dereceye giriyorlar ve resimleri şu anda Ankara'da sergileniyor. Onun için onları bugün misafir etmekten çok mutluyuz" diye konuştu.

Dereceye giren çocuklarla tek tek ilgilenen ve çalışmaları hakkında bilgi alan Nevin Gökçek, "Daha önceden Kudüs'ü ziyaret ettiğimde, tabi Gazze'yi ziyaret etme şansımız olmadı, orada bir parça da olsa bazı şeyler gördüm. İnsanın duydukları ile gördükleri arasında çok fark var.

Yavrularımız orada her gün değişik şeyler yaşıyorlar, görüyorlar, yarın için endişeleri var. Biz onlara buradan dualarımızla destek olmaya çalışıyoruz. Rabbim onların yollarını açık etsin. İnşallah barış dolu bir dünyada onların da yerleri olsun istiyoruz. Çünkü onlar bizim bir parçamız. Bütün dualarımız onlarla birlikte. İnşallah güzel bir gelecek bekliyordur bu yavrularımızı" dedi.

Karşılıklı sohbet içinde geçen toplantıda Gazzeli öğrenciler Nevin Gökçek'e atkı ve özel Filistin el yapımı çanta hediye etti.

Nevin Gökçek ise Filistinli çocuklara SOS tarafından hazırlanan duvar saati, dolma kalem takımı, tişört, Ankara Resimleri Albümü ve kupadan oluşan hediyeler verdi. Hep beraber hatıra resmi çektiren çocuklar daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim Heykel Müzesi'nde sergilenen "Bu Benim Dünyam" konulu resim sergilerini gezdiler.

Barış güvercini

Gazze'den Ankara'ya gelen ve liseler arası yarışmada birinci olan öğrencilerden Lina Mosad Mona (16), resminde Gazze ve Filistin'in özgürlüğünü anlatmak istediğini söyledi.

Bir güvercinin içine Kudüs'ü çizdiğini anlatan Mona,"Güvercin özgürlüğü temsil ediyor. Kudüs'ün özgürleşmiş halini görmek istediğimi anlattım" dedi.

Gazze'nin işgalden kurtulmasını istediklerini ifade eden Mona, "İşgal Gazze halkını yıkıyor. Gazze'de yaşamak zor, barışı yaymak istiyoruz" diye konuştu.

Yarışmada orta okullar kategorisinde birinci olan 15 yaşındaki Muhammed Salih de resminde tüm dünyada barışın hâkim olmasını anlattığını belirtti.

Büyük bir dünya çizerek, üzerine beyaz bir güvercin koyduğunu anlatan Salih, "Ben Gazze'deki ambargonun kalkmasını ve Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesini istiyorum. Bütün dünyada barış olsun" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Ankara Resim Heykel Müzesi'ndeki sergi, 24 Mart'a kadar ziyarete açık olacak.

Ödül alan öğrenciler

Öğrenciler ödüllerini 20 Mart 2011 tarihinde Bursa'da düzenlenen bir törenle aldılar. Yarışmada ilkokul düzeyinde birincilik ödülünü Duha Alhabbash, ikinciliği Nour Omaya, üçüncülüğü Fathiya Dardona kazandı.

Ortaokul düzeyinde ise birincilik ödülüne Muhammed Salih, ikinciliğe Marah Shurrab, üçüncülüğe Yusuf Abulaila layık görüldü.

Lise düzeyinde, birinci Lina Mosad Mona, ikinci Salwa Mughessib, üçüncü de Doaa Alfarra Huda oldu. Yarışmada İHH Jüri özel ödülünü ise Belal Shenneiwra hak kazandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024