İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bartın’dan Suriye’ye 25 tonluk yardım TIR’ı
Bartın'da düzenlenen kampanyada toplanan temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan yardım TIR’ı, Suriye'ye doğru yola çıktı.
Suriye, Türkiye 22.03.2014

Bartın İHH gönüllülerince organize edilen ‘Suriye Acil Yardım’ çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bartınlı hayırsever vatandaşların Suriye’de yaşanan acıları bir nebzede hafifletmek ve kardeşlerini unutmadıklarının bir göstergesi olan un, gıda, tekstil ve giysi gibi acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan 25 tonluk TIR Bartın’dan yola çıktı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bartın Temsilcisi Selami Ünsal, valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de 3 yıldan bu yana büyük dram yaşandığını, insanların evlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bartın'dan yola çıkan tırın halkın seferberliğinin sorunlar bitene kadar süreceğini gösterdiğini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

"Bartın İHH olarak kampanyaya 2 tırla destek oluyor. İlk tırımızı 26 Şubat'ta göndermiştik, nisan ayı için bir tır daha hazırlıyoruz. Bu yardımları bir defaya mahsus değil, sürekli hale getirerek mazlumlara yardım eli uzatan kitlelerden olacağız. Suriye'deki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız, yeni tırları göndermeye devam edeceğiz. İHH, bölge, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş tüm insanlara yardım etmeye devam edecektir. Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hakim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle mazlum ve muhtaç insanlar için çalışacağız. Şunu bilmeliyiz ki kardeşlerimizin daha kötü şartlar altında olmasını engelleyen şey, bizlerin duaları ve yardımları olacaktır."

Konuşmaların ardından kuru gıda, Bebek bezi, konserve çeşitleri, un, Bebek bisküvisi, uyku tulumu, kıyafet, bot, battaniye gibi yardım malzemelerini taşıyan tır, dualarla uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024