İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bartın’dan Suriye’ye 7. Yardım TIR’ı
Bartın İHH, 7. Yardım TIR'ını da TRT Bartın Temsilcisi Naim Çetin eşliğinde Suriye’ye gönderdi.
Suriye 30.04.2014

Bartın’dan Suriye’ye her ay bir TIR ihtiyaç malzemesi göndermeyi hedefleyen Bartın İHH, 7. yardım TIR’ını da TRT Bartın Temsilcisi Naim Çetin eşliğinde Suriye’ye gönderdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bartın Gönüllü Temsilcisi Selami Ünsal, Valilik önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Kardeşlerimizin daha kötü şartlar altında olmasını engelleyen şey, bizlerin duaları ve yardımları olacaktır” dedi.

Bartın’dan yola çıkarılan bu TIR’ın, halkın seferberliğinde sorunlar bitene kadar süreceğini gösterdiğini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

“Bartın’ımızın hayırsever vatandaşları bugün burada bizleri yalnız bırakmadığınız için Allah hepinizden razı olsun. Yaptığınız ve yapacağınız yardımlarınızı kabul eylesin. Her bir parça yardımınızı Müslüman kardeşlerimiz üzerinde ki bu zulümlerin sona ermesi için vesile kılsın, acılarının dinmesi için derman eylesin.

Bugün buradan Suriye deki zulüm altında kalmış acımasızca yıllardır devam eden savaşın mağdurlarına ulaştırılmak üzere hazırlanmış olan 7. TIR’ımızı yola çıkarmak için toplandık. Görmüş olduğunuz yardım TIR’ı az sonra dualar eşliğinde yola çıkacaktır, bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Daha önceki araçlarda olduğu gibi bu seferde yardımları kendi ellerimiz ile teslim edeceğiz. Acıların dinmesi için dün olduğu gibi bugünde yardım etmeye devam ediyoruz yarında devam edeceğiz. Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi biri yardıma muhtaç olsa oraya İHH gönüllüleri olarak ardımıza bile bakmadan gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizler bu gücü önce Allah’tan sonra siz yardım sever halkımızdan alıyoruz. Yola çıkacak yardım TIR’ına katkıda bulunan tüm STK’lar ve siz değerli gönüllülere teşekkür ediyoruz. Mayıs ayı içinde ki organizasyonda buluşmak üzere Allah’a emanet olun teşekkürler.”

Daha sonra kuru gıda, bebek bezi, konserve, un, bebek bisküvisi, yatak ve battaniye gibi yardım malzemelerini taşıyan TIR, dualarla uğurlandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bartın’dan Suriye’ye gönderilen acil yardım TIR’ına TRT Bartın Temsilcisi Naim Çetin eşlik etti.

Suriye’ye kadar TIR’a eşlik edecek olan Çetin, açıklamasında, “Orada yaşanılan zulmü fotoğraflayıp inanlara anlatabilmek ve oradaki meslektaşlarımızın çalıştığı ortamı yerinde görebilmek için Suriye’ye gidiyorum. Yaşanılanları fotoğraflayıp Bartın halkıyla paylaşacağım” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024