İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Başakşehir’de yetimler için “Çocuk Şenliği”
İHH’nın İstanbul Avrupa Yakası’nda bakımını üstlendiği yetim çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenlendi
Türkiye 31.05.2016

İHH’nın İstanbul Avrupa Yakası’nda bakımını üstlendiği yetim çocuklar için “Çocuk Şenliği” düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, havaların ısınması ile birlikte mesire alanlarında yetim çocuklara yönelik her yıl “Çocuk Şenlikleri” adıyla düzenlediği etkinliklere devam ediyor.

“Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında düzenlenen şenlikte İstanbul’un Avrupa yakasında desteklenen yetimler ve aileleri, unutamayacakları bir gün yaşadı. Başakşehir Şamlar Tabiat Parkı’nda düzenlenen “Çocuk Şenlikği”ne bu yıl 375 yetim çocuk ve aileleri katıldı.

Yetimler, çocukluklarını doyasıya yaşadı

Programa kahvaltıyla başlayan çocuklar, daha sonra oyun alanlarında gönüllerince eğlendi. Kimisi şişme oyun alanlarında kimisi de çuval çekme ve halat yarışlarında stres atan yetimler; Osmanlı macunu, patlamış mısır ve pamuk şekerleri yiyerek çocukluklarını doyasıya yaşadı.

“Yetim sevindirmek kutsal bir olay”

Programın ardından yetim çocuklar; Muhammet Yiğit, Ahmet Emin ve Abdülkerim Akçayoğlu’nun anneleri Arzu Akçaoğlu, İHH Muhabiri’ne duygularını şu şekilde dile getirdi:

“Çocuklarım ve diğer yetim aileleri adına bugün burada olmaktan çok mutluyum. İHH’ya çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Çocuklarımın içi şuan sevgi dolu, etrafında onlara sahip çıkabilecek insanlar olduklarının farkındalar ve bundan çok mutlular. Çocukları mutlu etmek çok kutsal, Rabbim inşallah emeği geçen herkese ahirette mükâfatını versin.”

İHH Yetim Birimi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyona İHH İstanbul temsilcilikleri de destek verdi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022