İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Başbakan Erdoğan İHH’ya destek çıktı
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Sakarya'daki mitingde Hopa'da marjinal grupların saldırısına maruz kalan İHH'ya destek çıktı.
Türkiye 17.07.2014

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Sakarya'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın gündeminde Artvin'in Hopa ilçesinde iftar yemeği vermek isteyen İHH'ya yapılan saldırı vardı. Erdoğan saldırıya tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, Hopa'da iftar vermek isteyen İHH'ya kalleşçe saldırdıklarını belirterek, “Bu insani yardım kuruluşuna yapılan bu alçakça saldırıyı da CHP çıkmış alkışlıyor, HDP çıkmış alkışlıyor. Bu vandallar İHH'nın nasıl bir kuruluş olduğunu biliyor mu? Bu kuruluş Gazze'de, Myanmar'da Irak'ta, Somali'de nerede bir mazlum varsa oraya elini uzatan yardımını götüren bu insanlara zalimce saldırdılar” dedi.[videoGaleri-484]

Hopa'da kendisine de saldırdıklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle devam etti:

Biliyorsunuz aracıma saldırı düzenlenmiş ve koruma memurum hastanelik olmuştu. Bunlar şiddetle netice almaya çalışırlar. CHP, MHP, HDP aynı zihniyettir. Hınçlarını bir insani yardım kuruluşundan çıkarmaya çalışıyorlar. Dini duyguları istismar eden CHP bakalım ne diyecek? Öven milletvekillerine ne diyecek. Biz Türkiye'yi bu vandallar bırakmadık. Hopa'da maskeleri düştü. Milletim sandıkta gereken cevabı verecektir. 12 yılda sizlerin desteğiyle güçlü bir Türkiye inşa ettik.

ÖRGÜTÜN HESAPLARI DUVARA ÇARPTI

Erdoğan, dün İstanbul Dostluk Derneği'nin Yenikapı Şehir Parkı'nda düzenlenen iftarında yaptığı konuşmada ise, 17 ve 25 Aralık'ta yolsuzluk bahanesi altında hükümete yönelik bir darbe gerçekleştirilmek istendiğini ancak söz konusu örgütün hesaplarının duvara çarptığını söyledi.

Erdoğan, önceki gün Artvin Hopa'da İHH ekibi ve vakfa ait iftar TIR'ının saldırıya uğramasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bu saldırganları biz zaten tanıyoruz. Onların nereden beslendiğini, nereye hizmet ettiğini biliyoruz. Ama işte bu örgütün medyası, bu Pensilvanya'nın medyası çıktı, bu saldırının arkasında durdu. Eğer görmeyen varsa ben burada bir kez daha hatırlatmak isterim. Pensilvanya'nın bu kuruluşa olan kini, bu yardım teşkilatının İsrail'e verdiği rahatsızlıktan dolayıdır. Pensilvanya'nın İsrail'e karşı bir açıklamasını duydunuz mu? Duyamazsınız. İsrail'in Mavi Marmara'dan dolayı bu yardım teşkilatına kini var. Pensilvanya'nın da aynı sebeple bu kuruluşa kini var. Ne diyordu, 'Otoriteden izin almalılardı'. Otorite kim, güneydeki sevdikleri mi, yoksa biz mi? Eğer otorite Türkiye'de bizsek biz zaten izni verdik. Ama onlara göre İsrail."

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024