İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
BBP Genel Başkanı Topçu, Mavi Marmara gemisini ziyaret etti
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, İHH’nın Gazze’ye insani yardım malzemesi götürmek için satın aldığı Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Gemiyi gezen Topçu, daha sonra düzenlediği bası
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 14.04.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Gazze’ye uygulanan ambargoyu denizden delmek için başlattığı ‘Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım’ projesine bir destek de Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) geldi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İHH tarafından satın alınan Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Yalçın Topçu ve beraberindeki BBP heyeti, İHH İnsani yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Mavi Marmara gemisini gezerek gemi ve yapılacak yardımlar hakkında bilgi aldılar.

Geminin kaptan köşkünde açıklamalar yapan Yalçın Topçu, bu geminin insanlığın vicdanını temsil ettiğini söyledi. Topçu, insanlığın bir tuğla ve bir demirle vicdanını ortaya koymasının çok önemli olduğunu ifade etti. BBP olarak Filistin’in bağımsızlığını kazanıncaya kadar bu davanın takipçileri olacaklarını belirten Topçu, ‘Rahmanın taraftarları muzaffer olana kadar, biz onlarla beraber tıpkı Nemrut’un ateşine su taşıyan topal karınca misali burada olacağız.’ dedi. 

Yalçın Topçu açıklamalarını sürdürürken İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın koluna girerek bu yolda aynı safta olduklarını belirtti. Dünyadaki bütün iyi insanların bu safta birleşmesi gerektiğini söyleyen Topçu, gemide partilerinden de bir heyetin bulunacağını da söyledi. Topçu ayrıca yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Bu geminin 1080 yolcusu var, ayrıca inşaat malzemeleri götürecek 3500 tonluk bir yük gemisi var. 3500 tonun gramına kadar malzeme dolmalı. Müslümanlar dar günde birbirlerinin kardeşi oldukları ayeti kerimesinin gereğini mutlaka yapmalılar. İşte o zaman insanlık dışı işlere karşı vicdanınızı koymuş olursunuz.’ 

Topçu açıklamalarının ardından Filistin Devlet Başkanı İsamil Haniye’ye ulaştırılmak üzere yazılan bir mektubu İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a teslim etti. Mektubu alan Bülent Yıldırım destekleri esirgemeyen Yalçın Topçu ve BBP heyetine teşekkür etti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Filistin davasına büyük önem verdiğini dile getiren Bülent Yıldırım onun takipçilerinin yazmış olduğu mektubu,  Filistin’e ve İsmail Haniye’ye götürmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.   


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024