İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Begoviç Dualarla Uğurlandı
Bosna-Hersek lideri Aliya İzzetbegoviç, Saraybosna'da yüz binlerce seveninin gözyaşları arasında toprağa verildi. Bosnalı Müslümanlar, liderlerine karşı son görevlerini yerine getirirken sağanak yağmu
Avrupa, Balkanlar 23.10.2003

Dünyanın 80 farklı ülkesinden gelen ziyaretçiler taziye defterlerine duygularını yazdı. Tv'lerden naklen yayınlanan cenaze törenine Türkiye'den resmi protokolün yanı sıra, İHH İnsani Yardım Vakfı üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda seveni katıldı. Devlet töreni boyunca dinmeyen yağmur, ‘Aliya'nın ölümüne gökyüzü de ağladı'yorumlarına yol açtı. Okunan milli marşın ardından tekbir ve dualarla Kovaci �zehitliği'ne getirilen Bilge Kral Aliya'nın cenazesi, burada gözyaşları içinde toprağa verildi. Boşnakların ünlü müzisyeni Dino Merlin'in Aliya İzzetbegoviç için yazdığı ‘Aliya Sen Olmasaydın'parçası günlerdir radyo ve televizyonlarda yayınlanıyor. Cenaze töreni Bosna için 1992– 1995 yılları arasında yaşananlardan sonra en önemli gündü. Çünkü Bosna'nın en ücra köşelerinden Avrupa'ya dağılmış on binlerce Boşnak, Saraybosna'ya akın etti. 300 bin nüfuslu başkentte hayatı adeta durduran tören sırasında Parlamento binasından Kovaçi �zehitliği'ne kadar her yer hıncahınç doldu. Camilerde çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden Kur'an-ı Kerîm okuyan Bosnalılar, 1 hafta boyunca liderlerinin yasını tutacak. 10 Eylül'de evinde düşerek kaburga kemiklerinin dördünü kıran 78 yaşındaki İzzetbegoviç, tedavi gördüğü Saraybosna'daki Kosova Hastanesi'nde pazar günü hayata gözlerini yummuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024