İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Beşar Esad yönetimi protesto edildi
Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu ve 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Suriye’de Beşar Esad yönetiminin yaptığı zulümleri protesto etmek için dün Teşvikiye’deki Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu önündey
Suriye 15.07.2011

Cuma namazı sonrası Suriye Başkonsolosluğu önünde toplanan Suriyeliler, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu ve 16 Temmuz Gençlik Hareketi, Suriye’deki Baas yönetiminin yaptığı katliamları protesto etti. Esad yönetimine bir an önce katliamdan vazgeçme çağrısı yapan göstericiler, ülkede yönetimin halka bırakılmasını istedi. Halka destek veren sloganlar atan protestocular, ellerinde taşıdıkları fotoğraflarla Baas rejiminin yaptığı katliamları gösterdiler. Bir grup genç de açtıkları ‘devrimciler haklı beyler’ pankartı ile Suriye halkına destek verdi.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına konuşma yapan İHH Yönetim Kurulu üyesi Osman Atalay, Srebrenitsa’da 16 yıl önce bir soykırım yapıldığını hala cesetler çıkarıldığını, 1982 yılında da Hama’da yapılan benzer katliamda 20 bin kişiden fazla kişinin katledildiğini hatırlattı. Atalay Suriye’de 90 çocuğun katledildiğini ve katliamların sürdüğünü belirtti. Esad yönetimine çağrı yapan Atalay, Beşar Esad ve yakınlarının bir an önce istifa etmesi gerektiğini ve katliam yapan yöneticilerin uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiğini vurguladı.

Suriye Dayanışma Platformu ve 16 Temmuz Gençlik hareketi adına Türkçe ve Arapça basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Suriye’de yaşananların Bosna’da Filistin’de yaşananlardan hiçbir farkı olmamasına rağmen Türkiye kamuoyu Suriye’de yaşananlar noktasında yeterince ses yükseltemedi. İşte bu sessizlik duvarını yıkmak, Baas rejimine karşı özgürlük mücadelesi veren Suriye halkının yanında olduğumuzu dünyaya ilan etmek, emperyalistler tarafından çizilen ulusal sınırlara değil, ümmetin sınırlarına inandığımızı haykırmak, Suriye’ye karşı NATO ve benzeri güçlerin müdahalesine karşı olduğumuzu ifade etmek için Suriye sınırına doğru harekete geçiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşlarımızla birlikte yarın saat 10.00’de Kilis- Öncüpınar sınır kapısında olacağız. Suriye halkıyla devrimci gençlerle birlikte olduğumuzu haykıracağız” denildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024