İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İngiltereli aktivistler Filistin'e pedal çevirdi
Filistinli ve İsrailli direniş hareketlerine destek olmak için İngiltere’den yola çıkan bir grup aktivist, bisikletleriyle 7 000 kilometre yol kat ettikten sonra işgal altındaki Batı Şeria'ya vardı.
Filistin 03.08.2011

Bisiklet konvoyu Batı Şeria'daki Bil'in köyünün aktivistleri ile buluştu ve İsrail'in Filistin topraklarındaki hukuksuz işgaline ve “güvenlik duvarı” uygulamasına karşı bir protesto gösterisine katıldı. Grup Haziran'ın başında İstanbul'a uğramış ve bu seneki Özgürlük Filosu'nun organizatörlerinden olan İHH İnsani Yardım Vakfı binası önünde vakıf yetkilileriyle ortak bir basın açıklamasında bulunmuştu.

18 ÜLKEDEN GEÇTİLER

"PEDAL- 100 days to Palestine" (Filistin'e 100 gün) grubu,  Filistin sivil toplumunu 2005'ten beri devam eden Boykot, Tecrit ve Yaptırım çağrısına cevap veren ve sosyal adaletsizliğe karşı savaşan grupları birbirine bağlayarak 18 ülkeden geçerek Filistin’e ulaştı.

Geçen haftalardaki İkinci Özgürlük Filosu ve Filistin'e Hoş Geldiniz 'uçak filosu' girişimlerinin ardından bisikletçi aktivistlerin Filistin'e varışı İsrail'in uluslararası kanunlara göre hareket etmesi ve Filistinlilerin haklarına saygı göstermesi yönündeki baskıyı daha da arttırdı.

PEDAL grubundan Jen Peachey  "Amerika'nın askeri desteği olsun, İngilterenin diplomatik sessizliği olsun veya Yunanistan'ın filoyu engellemesi olsun dünya çapında İsrail'in kanunsuz işgalini ve Gazze ablukasını aktif olarak destekleyen hükümetler gördük.  Ancak hükümetlerin yanılgıya düştüğü noktada, halk gereğini yapmak için ayaklanacaktır. Bu yüzden Filistin'e geldik." açıklamasında bulundu.

İçinde meyve-sebze yetiştiricilerinin, gazetecilerin ve aktivistlerin olduğu grup BDS uluslararası protesto günlerinde yer almış ve kampanya ile ilgili eğitsel çalışmalara katılmıştı. 6 yıldan fazladır Bil'in'de yapılmakta olan gösteriler bugün de İsrail ordusunun gösterdiği aşırı şiddetle karşılık buldu. Göz yaşartıcı bombalar, ses bombaları ve artık alıştığımız üzere aktivistlerin üzerine ateş açılması bugün de gerçekleşti.

IRKÇILIĞA SÖMÜRGECİLİĞE VE İŞGALE KARŞIYIZ

İngiliz gıda yetişricisi Williom Ronan "İsrail'in kanunsuz uygulamalarına karşı, popüler direniş gruplarıyla, BDS hareketiyle ve İsrail'deki muhalif gruplarla birlikte çalışıyoruz. Böylelikle ırkçılığa, sömürgeciliğe ve işgale karşı Filistin mücadelesini aktif olarak destekliyoruz."

PEDAL'ı davet eden, Bil'in'deki aktivistlerden Abdullah Abu Rahma: "İsrailliler ve uluslararası toplum Filistinlilerle dayanışma içinde, köklü girişimlerle İsrail'in kanunsuz işgalini son verebiliriz." dedi.

Bisikletçi aktivistler, geçen yıl İsrail ordusunun uluslararası sularda Özgürlük Filosu'na gerçekleştirdiği saldırı sonucu 9 insanı öldürmesinin ardından bu dayanışma yolculuğunu organize etmeye başlamıştı. Grup güzergâhı üzerindeki diğer gruplarla değiş-tokuş ederek biriktirdiği tohumlardan oluşan ‘dayanışma tohumları Bankası’nı önümüzdeki hafta bir araya geleceği Filistinli çiftçilere sunacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024