İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bingöl’de uyuşturucu ile mücadele
İHH İnsani Yardım Vakfı’ın “Mahallene ve Okuluna Sahip Çık - Uyuşturucuya Hayır!” sloganıyla sürdürdüğü farkındalık konferanslarının 34’üncüsü Bingöl’de düzenlendi.
09.11.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Mahallene ve Okuluna Sahip Çık Uyuşturucuya Hayır!” başlığı altında Türkiye’de son 4 yılda hızla yayılan uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorununa dikkat çekmek, sivil toplum ve kamu kurumları işbirliğinin arttırılması ve toplumda duyarlılık bilincinin geliştirilmesini hedefleyen konferans serisi sürüyor. Bu kapsamda İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, Türkiye’yi karış karış gezerek konferanslar vermeye devam ediyor.

Konferansların 34’üncüsü Bingöl Üniversitesi’nde düzenlendi. Madde kullanımından dolayı hastanelere başvuru sayısında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Osman Atalay, şöyle konuştu:

“Uyuşturucu, tütün, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadelede sivil toplum ve yerel yönetimlerin işbirliğinin arttırılması kaçınılmaz bir hal almıştır. Bingöl’ün nüfusu 220 bin. Anadolu’nun en ücra şehirlerinde bile madde bağımlılığı gençlerin büyük sorunu haline gelmiş vaziyette. 14-18 yaş gurubuna özel sosyo kültürel programlar yetersiz. Türkiye'de madde bağımlılığı büyük boyutlara ulaşmış vaziyette. Madde kullanan kişi sayısında ve hastanelere başvuru oranlarında ciddi artış var.

whatsapp-image-2019-11-09-at-12.24.15-1.jpeg

7-65 yaş gurubunun en temel sorunu haline gelmeye başlayan teknoloji bağımlılığı özellikle eğitim ve iş dünyasındaki başarı ve motivasyon verimliliğinin önündeki en büyük engel haline gelmiştir. Ayrıca bağımlılık yaşının gittikçe düştüğünü görüyoruz. Uyuşturucu madde konusu ve teknoloji bağımlılığı, çok fazla gündeme gelmiyor. Bağımlılık ülkenin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Sorun halının altına süpürülüyor.

Resmi rakamlara göre son 10 yılda uyuşturucu madde suçlardan ceza infaz kurumlarında bulunanların sayısı %410 arttı. Madde bağımlılığından kurtulmak için ayakta tedavi başvurusu yapanların sayısı %674’lere ulaştı.  Yatarak tedavi olanların oranı ise %381.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023