İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bir gözü de sen aç
Vakfımızın, Afrika’da görme sorunu yaşayan insanlar için başlatmış olduğu katarakt ameliyatları projesi devam ediyor. 2011 yılında Sierra Leone, Kenya ve Tanzanya’da da ameliyatlar başlayacak.
BurkinaFaso, Çad, Etiyopya, Gana, Kenya, Nijer, SierraLeone, Somali, Sudan, Tanzanya 01.12.2010

Afrika’da görme sorunu yaşayan 12 milyon insan var. Kara kıtada sıcak hava, beslenme ve iklim şartları sebebiyle pek çok insan, genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitiriyor. Göz doktoru sayısının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkûm yaşamak zorunda kalıyor.

Vakfımızın 2007 yılında ‘‘Siz görürseniz onlar da görecek’’ sloganı ile başlattığı Katarakt Ameliyatları Projesi devam ediyor. Projeye çerçevesinde Benin, Gana, Togo, Çad, Nijer, Burkina Faso, Sudan, Etiyopya ve Somali’de şimdiye kadar 45 bin kişi ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu. 156 bin 524 kişi de muayene edildi.

Bu ameliyatlara Türkiye’den giden onlarca gönüllü göz doktoru ve hemşire de katıldı.

Vakfımız 2011 yılında katarak ameliyatları yapılacak ülke sayısını artırmayı hedefliyor. Sierra Leone, Kenya ve Tanzanya’da da katarakt ameliyatları gerçekleştirilecek. Proje tamamıyla Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarıyla finanse ediliyor. Hayırseverler 120 TL bağışlayarak Afrika’da görme sorunu yaşayan bir insanın ışığa kavuşmasına vesile oluyor.

Siz de 120 TL’lik bir bağışla görme sorunu yaşayan bir Afrikalıyı ışığa kavuşturabilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi için www.ihh.org.tr/katarakt/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 RAKAMLARLA AFRİKA’DAKİ GÖRME SORUNU

 - 1 milyar nüfuslu Afrika’nın yüzde 1,2’si âmâdır.

- Afrika genelindeki 12 milyon âmânın yarısı katarakt hastasıdır.

- Afrika’da katarakt hastası olan her 2000 kişiden sadece bir tanesi tedavi görebilmektedir.

- “Üçüncü Dünya Ülkeleri”nde her 5 saniyede bir kişi ve her 1 dakikada bir çocuk kör olmaktadır.

- Özellikle Sahra kuşağı üzerinde yer alan Nijer, Çad, Mali, Burkina Faso, Etiyopya gibi ülkelerde ortalama olarak 40.000 insana bir doktor düşerken, milyonlarca insan hayatlarında hiç doktor görmeden yaşıyor.

- Batı Afrika’nın Nijer, Mali, Burkina Faso gibi ülkelerinde her dört çocuktan birisi 5 yaşını göremiyor.

- Nijer’de ameliyat yapabilen göz doktoru sayısı sadece 11’dir. Bu da, 1,2 milyon kişiye sadece bir göz doktorunun düştüğü anlamına gelmektedir.

- Afrika’nın 1 milyara varan nüfusunun yarısından fazlası günlük 1 doların altında bir gelirle yaşamak zorunda.

- Her on saniyede bir Afrikalı çocuk, önlenebilir hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Sudan’a 161 konteyner yardım malzemesi ulaştırdı
İHH, Sudan’a 161 konteyner yardım malzemesi ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2024 yılı içerisinde Sudan’a 161 konteyner insani yardım malzemesi ulaştırdı. 2 milyon 304 bin 891 kişinin faydalanacağı yardım malzemelerinin dağıtımına devam ediliyor.
04.01.2025
“İyilik Soğuk Geçirmez”
“İyilik Soğuk Geçirmez”
İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla savaş ve kriz bölgelerinde zorlu kış şartlarından etkilenen insanlara destek olmak için kış kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde yapılacak olan yardımlardan yaklaşık 30 bin ailenin faydalanması amaçlanıyor.
06.12.2024
İHH Lübnanlı on binlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırdı
İHH Lübnanlı on binlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırdı
İşgalci İsrail’in saldırıları altındaki Lübnan’da insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, şu ana kadar on binlerce kişiye destek ulaştırdı. Vakıf; gıda, barınma, sağlık ve hijyen gibi birçok farklı alandaki yardım faaliyetlerini sürdürüyor.
04.12.2024