İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
"Bir gün değil, her gün çocukların" olsun
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir araya gelen 17 STK, "Bir Gün Değil, Her Gün Çocukların" olsun diyerek basın açıklaması yaptı ve ortak bir bildiri yayınladı.
20.11.2020

1989 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’yle birlikte çocuk haklarının yasalarca tanınmasının kutlandığı günde Yetim Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı,  Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Yeryüzü Çocukları Derneği ve Mülteci Dernekler Federasyonu ile diğer katılımcı STK'lar ortak bir basın açıklaması düzenledi.  17 STK basın açıklaması yaparak ortak bir bildiriye imza attı.

Açılış konuşması yapan Yetim Vakfı Başkan Vekili Av. Hüsamettin Orhan “Dünya çocuk hakları konusunda sınıfta kalmış durumda. Bizler çocuklara haklarını hatırlatmak konusunda iyi bir öğretmen olmalıyız” dedi.

b.jpg

Eğitim her çocuğun hakkı

 2016 Yılından bu yana işçi olan mülteci çocukların haklarını savunmak için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yeryüzü Çocukları Derneği Eğitim Koordinatörü Betül Ünlü, “Bizler çocuklarımızın eğitim hakkına kavuşmaları ve güvenli bir ortamda tekrar çocuk olabilmeleri için çalışmalarımızı samimiyetle sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

a.jpg

Mülteci sayısı %100 arttı

Her çocuğun üstün yararı için, hiçbir ayrım gözetmeden her türlü desteği sağlamaya hazırız diyen Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. Abdullah Resul Demir ise,” Son 20 yılda dünya genelinde mülteci sayısı %100 artarak 79.5 milyona ulaştı. Dünya genelindeki bu rakamın %40’ı olan 31,8 milyonu çocuklardan oluşuyor” dedi.

d.jpg

İnsanlık sınıfta kaldı

Bugün yaşanan savaşlar ve doğal afetlere karşı insanlığın sınıfta kaldığını ifade eden Genç İHH Başkanı Abdullah Muhammed İslam, “Nasıl ki kendi çocuklarımız ile ilgili hassasiyet gösteriyorsak, dünyadaki tüm çocuklarımızın iyiliği için aynı hassasiyeti ve gayreti göstermek zorundayız” dedi.

c.jpg

UNHCR’ın (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) güncel verilerine göre dünya genelindeki mülteci sayısı son 20 senede %100 artarak 79,5 milyonu bulmuştur. Yine aynı rapordaki verilere göre dünya genelindeki mülteci sayısının %40’ını çocuklar oluşturmaktadır.  Suriye savaşı nedeniyle son yıllarda en fazla göç alan ülkeler arasında olan Türkiye’de ise 1,7 milyondan fazla mülteci çocuk bulunmaktadır.

Yine uluslararası raporlara göre dünyada milyonlarca yetim bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, anne ve babası hayatta olduğu halde onların şefkatinden ve ilgisinden uzak olan sosyal yetimlerimizi de düşündüğümüzde bu sayı daha da artmaktadır.

Çocuk Hakları Sözleşmesi, 197 ülkenin onayı ile insan haklarına ilişkin sözleşmeler içinde “en fazla imza atılmış” insan hakları belgesi olma özelliğini taşımaktadır.

f.jpeg

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024