İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bir yardım bin tebessüm
İHH İnsani Yardım Vakfı, ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan’a hazırlıklı girmesi için kumanya dağıtımlarına başladı. İHH ekipleri, kumanya dağıtımları için il il dolaşıyor.
31.07.2010

Ramazan’a sayılı günler kala veren el ile alan el arasında köprü olan yardım kuruluşları hummalı bir çalışmanın içerisine girdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan’a hazırlıklı girmesi için kolları sıvadı. İHH ekipleri, il il dolaşarak kumanya dağıtımlarına başladı.

İstanbul’dan çıkan araçların taşıdığı yardım malzemeleri ilk etapta Şanlıurfa, Mardin, Batman, Bitlis ve Van’a ulaştırıldı. Kumanyalar Şanlıurfa’da 350, Mardin’de 250, Batman’da 300, Bitlis’te 150, Tatvan’da 250 ve Van’da 400 aileye dağıtılacak. Belli bir periyot çerçevesinde bütün illere kumanya paketleri ulaştırılacak.

Bir kumanya paketinin içerisinde yağ, şeker, un, bakliyatlar, makarna, zeytin, hazır çorba, tuz, çay, konserve, reçel, salça vb. 14 kalem temel gıda maddeleri yer alıyor.

İHH Gezici Aşevi, Ramazan ayında 25 farklı ile giderek iftar saatinde sıcak yemek dağıtacak. Toplam 65 bin kişiye iftar yemeği verilmesi hedefleniyor.

Vakıf 61 ülke ve bölge ile Türkiye’de 60 ilde Ramazan çalışması yapacak.

Türkiye’de 25 bin 500 kumanya dağıtımı yapılacak.

İHH kumanya bedelini 60 TL olarak belirledi. Bir yetimi giydirme bedeli 70 TL, bir kişilik iftar bedeli ise 5 TL. İhtiyaç sahibi öğrencilere yapılacak kırtasiye malzemesi yardımı ise 25 TL olarak belirlendi.

İHH Vakfı, Ramazan’da hayırseverlerden gelecek zekât, fitre ve sadakalarla 1 milyon insana ulaşmayı hedefliyor.

Ayrıca kurum ve işletmeler gıda bankacılığı kapsamında vakfa bağış yapabilecekler ve yaptıkları bu bağışları vergiden gider olarak düşürebilecekler. Ayrıntılı bilgi www.ihh.org.tr adresinden alınabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024