İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bir yetimin gülümsemesi için, bir annenin duası için git baba
Cengiz Songür, Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım filosuna İzmir'den katıldı. Ailesine Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkacağını söylediğinde altı kızından biri bir mektup sıkıştırmış c
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 16.06.2010

Cengiz Songür gemide fark etmiş cebindeki mektubu. “Sana yazacağım yüzlerce cümle var ama kelimelerim düğümleniyor” diye başlıyor mektup, “Korkuyorum baba. Kardeşlerimin gözlerindeki hüznü annemin yüzündeki endişeyi gördükçe korkuyorum. Ama seni sonunda kaybetmek de olsa git baba... Bir yetimin gülümsemesi için, bir annenin duası için git baba... Geriye bir tek adın da dönse git... Senin kızın olmak çok ama çok güzel baba…” diyor kızlarından biri. Yedi çocuklu 47 yaşındaki baba gururla gösteriyor gemideki yolculara mektubu. 31 Mayıs 2010’daki İsrail’in Mavi Marmara gemisine saldırısında cebindeki mektupla şehit ediliyor.

Cengiz Songür'ün İsrail askerleri tarafından şehit edilmesinin ardından kızları duygularını veda mektubuyla aktardılar. “Kork İsrail. Korkuyu iliklerinde hisset. Bu kez ebabiller yüzerek geliyor. Bu kez ebabiller ağızlarında taş değil, ellerinde bilyeler taşıyor. Kork İsrail. Koskoca filleri ufacık taşlarla harap ettiren Rabbim, seni yok etsinler diye ellerinde bilyeleriyle ebabillerini yolluyor. Kork İsrail. Müminler artık yanı başında duruyor. Bir yıldızın ışıltısı sanmıştım önce gözlerindeki pırıltıyı. Yüzündeki tebessüm, ayrılığın buruk acısıdır demiştim. Oysaki kurşunlar yağıyormuş üzerine ve tebessümün, şahadete kavuşabilmenin hevesiymiş. Şimdi neredesin ve ne haldesin bilmiyorum. Gözlerimin nemine bakma babam, sadece çocukluktan ağlıyorum. Yoksa dimdik duruyorum seni izlerken, kızıma gösteriyorum ara ara yüzünü, o hâlâ seni balık tutmaya gitti zannediyor. Arada, elindeki gerçek silahları olta zannettiği İsrail askerlerini soruyor. Onlar arkadaşlarının katilleri. diyemiyorum babam, çünkü senden hep merhameti öğrendim. Acımayı, hissetmeyi ve sevmeyi. Sadece, Onlar, dedenin balık tutmasını istemeyenler kızım, diyebildim. Oysaki denizden balık değil, özgürlük çıkacak babam. Filistinli çocukların ellerinden özgürlük tutacak. Senin en güzel ikramın özgürlük olacak. Artık eminim babam, sen özgürsün, biz özgürüz, Gazze özgür babam.”

Cengiz Songür gemide şehit edilen dokuz şehitten biri. Allah şahadetini kabul eylesin.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH’dan sokakta kalan vatandaşlara bot ve mont desteği
İHH İstanbul Sosyal Yardım Birimi tarafından sokakta kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışması gerçekleştirildi. Çalışma çerçevesinde, bot, mont, battaniye, uyku tulumu ve konserve dağıtımı yapıldı.
İstanbul
03.02.2026