İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘Biragita Camii’ tekrar ibadete açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Azez'e bağlı Biragita kasabasında 2015 yılında savaşta yıkılan camiyi tekrar onarıp ibadete açtı.
Suriye 26.05.2017

Türkmenlerin yaşadığı kasabada bulunan cami, 1927 yılında yerel  halk tarafından inşa edilmişti. İç savaşta yıkılan ve kullanılamayan cami, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın tekrardan inşa etmesi ile birlikte ibadete açıldı.

Cuma namazının ardından açılışı yapılan camiye büyük ilgi gösteren kasaba halkı, Türkiye ve İHH'ya teşekkürlerini iletti.

cami.jpg

“İlk teravih bu akşam”

Cuma namazından sonra açıklama yapan İHH Kilis Genel Koordinatörü Serkan Öktem, “Fırat Kalkanı Harekâtı ile birlikte yaşamın devam ettiği kasabalarda, köylerde bu tür çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bizler yıkılan medreseleri, okulları ve camileri tekrardan hizmete açmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Öktem, şöyle devam etti:

“Bu tür çalışmalarımıza yardım etmek isteyenler İHH’ya başvurabilirler. Şunu da ayrıca belirtmek isterim ki, Biragita Cami'nin yapımında yardımlarını esirgemeyen Kayserili hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İbadete açtığımız bu camide inşallah bugün ilk teravih namazı eda edilecek."

cocuk.jpg

Açılış programın sonunda kasaba halkıyla birlikte yemek yenildi ve katılımcılara; Kuran-ı Kerim, hurma, tespih ve güzel koku hediye edildi.

dede.jpg

Caminin eski hali

eski-hali.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024