İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bizim sessizliğimiz Kudüs’ün kaybedilmesi demektir!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmek için Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları fazlalaştırdığını söyledi. Yıldırım, bu hukuksuzluğa tepki için Cuma günü tüm Türkiye'yi Cuma namazından sonra Mescid-i Aksa için yapılacak olan eylemlere davet etti.
Filistin, Filistin-Gazze 20.07.2017

İşgalci İsrail’in son dönemde artan Mescid’i Aksa saldırılarına bir tepki de İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, İsrail’in hukuksuz faaliyetlerini bir bir sıralayarak “Elbirliği ile Mescid’i Aksa’nın yanında olduğumuzu göstermek mecburiyetindeyiz” dedi.

bulent-yildirim.jpg

“Herkes protestolara katılsın”

İşte İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın Mescid-i Aksa çağrısı:

“İsrail, Kudüs’ü başkent ilan ediyor. Bunun için Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırıları adım adım fazlalaştırıyor. Tepkileri ölçüyor. Dünyadaki tepkilere göre bir adım daha öteye gidiyor. En son Mescid’i Aksa’nın imamını da yaralayacak kadar cüretkâr oldu. Biz buna karşı durmak zorundayız.

Bizim sessizliğimiz Mescid’i Aksa’nın yıkılması demektir. Bizim sessizliğimiz Kudüs’ün kaybedilmesi demektir. Bizim sessizliğimiz Filistinli çocukların öldürülmesi demektir. Bizim sessizliğimiz Filistinli kadınların yerlerde sürüklenmesi demektir. Buna karşı koymak için Cuma günü tüm Türkiye’yi Cuma namazından sonra Mescid’i Aksa için eylemlere davet ediyoruz. Herkes protestolara katılsın. Herkes Mescid’i Aksa’nın yanında olsun. Filistinli kardeşleri için Cuma namazından sonra basın açıklamasına katılsınlar ve burada İsrail’in kirli yüzünü bir kez daha sergilesinler.

Bunun yanında herkese düşen bir görev var. Türkiye Devleti, mutlaka büyükelçiyi ve konsolosu geri göndermelidir. Çünkü Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırıya devletler nezdinde karşılık vermezsek yarın Kudüs’ün kaybedilmesinden sonra artık her şeyi kaybetmiş oluruz ve gecikmiş olur. Halkımız ise İsrail’in bu yüzünü bildiği için İsrail mallarını boykot etmeli. İsrail’e destek veren firmaların mallarını da boykot etmeli.

Onun için bütün Sivil Toplum Kuruluşları, bütün âlimler, siyasi partiler, devlet ve hükümet elbirliği ile Mescid’i Aksa’nın yanında olduğumuzu göstermek mecburiyetindeyiz.”

meydanlara-iniyoruz---fotograflar-2.jpg

Mescid’i Aksa için meydanlara iniyoruz

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu’daki tüm illerdeki İnsani Yardım Dernekleri, hukuksuzca ibadete kapatılan Mescid’i Aksa’ya özgürce girilerek tekrardan namaz kılınabilmesi ve Filistinlilere uygulanan abluka ve ambargonun kalkması için tüm Türkiye’de Cuma namazının ardından meydanlara iniyor.

21 Temmuz Cuma günü cuma namazının ardından İstanbul'da Anadolu Gençlik Derneği'nin Beyazıt Meydanı'nda düzenleceği ve vakfımız genel merkezinin de destek vereceği 'Kızgınlık Cuması' protesto gösterisine ve tüm yurtta yapılacak olan basın açıklamalarına tüm halkımızı bekleriz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023