İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bolu'dan Suriyeli Türkmenlere 6 yardım TIR'ı
İHH Bolu Temsilciliği tarafından Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan 6 TIR dualar eşliğinde yola çıktı.
Suriye, Türkiye 09.12.2015

İHH Bolu Temsilciliği tarafından Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için hazırlanan 6 TIR dualar eşliğinde yola çıktı.

Bolu'da, Bayırbucak Türkmenleri için düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan gıda ve giysi yüklü 6 tır, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bolu'da gıda ve giysi toplandı. Toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 6 tır, Karaçayır Mahallesi'nden dualar eşliğinde Suriye'ye doğru yola çıkarıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bolu Temsilcisi Fethi Sarımsakçı, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada Suriye'de 5 yıldır devam eden bir savaşın yaşandığını belirterek, "Önceleri iç savaş gibi görünen ancak zaman geçtikçe 14 devletin doğrudan veya dolaylı olarak müdahil olduğu bir insanlık dramı yaşanıyor. Bütün şer güçlerinin bir avuç Müslüman'a yönelik topyekun saldırısında hayatta kalma mücadelesi veren dindaşlarımızın, soydaşlarımızın tek dayanağı Türkiye'den gönderilen yardımlar" diye konuştu.

İHH olarak savaşın başladığı günden bugüne kadar bölgeye 7 bin 100 insani yardım TIR’ı ulaştırdıklarını vurgulayan Sarımsakçı, Gerede'den 4, Göynük'ten bir ve Bolu merkezden bir olmak üzere toplam 6 yardım TIR’ını daha bugün dualar eşliğinde bölgeye uğurladıklarını kaydetti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024