İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna’daki mültecilere kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bosna Hersek'in Bihac şehrindeki mültecilere kışlık giyecek yardımında bulundu.
Balkanlar, Bosna-Hersek 21.11.2018

Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların kışlık eksiklerini tamamlamaya gayret gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı da mağdurların her kış ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Bosna Hersek’te bulunan 200’den fazla mülteciye kışlık ayakkabı, kaban, uyku tulumu, battaniye, eldiven ve bere dağıttı.

ic1.jpg

Yardımları koordine etmek üzere Bosna’da bulunan İHH Avrupa Amerika Masası’ndan Emre Çoban, kış aylarının yaklaşması ve soğukların başlamasıyla Bihac'ta bulunan mültecilerin gerekli ihtiyaçlarını karşılamak için buraya geldiklerini söyledi. Dacki Doom Borici Kampı’nda kalan 200'ün üzerinde mülteciye giyecek yardımında bulunduklarını aktaran Çoban, bu bölgede kar yağmaya başladığını ve bu nedenle buradaki mültecilere yardım etmek istediklerini ifade etti.

ic2.jpg

Kış şartları mültecileri zorluyor

Avrupa Birliği'nin 2016'da Yunanistan-Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan güzergahındaki Batı Balkan rotasını kapatmasının ardından Batı Avrupa ülkelerine ulaşmak için alternatif güzergahlar arayan mülteciler, 2018'in başından itibaren yoğun şekilde Bosna Hersek'e yönelmişti. Yılbaşından beri Bosna Hersek'e 20 bine yakın mültecinin giriş yaptığı ifade ediliyor. Bosna Hersek'te "kalıcı" olmadıklarını belirten mülteciler, bu ülkeyi geçiş ülkesi görüyor. Farklı ülkelerden gelen mülteciler, kış öncesinde başkent Saraybosna, Bihac ve Mostar gibi büyük şehirlerde oluşturulan kamplara yerleştirilmişti.

Bihaç şehir merkezine yürüme mesafesi 10 dakika uzaklıkta, ormanlık bir alanda bulunan, savaştan önce yurt olarak kullanılmış ve savaş zamanında harabeye dönmüş bir binada göçmenler yaşam mücadelesi veriyor. Bu kamp alanında sayıları tam olarak bilinmemekle birlikte bin 200’den fazla mülteci yaşadığı tahmin ediliyor. Mültecilerin çoğunluğunu Pakistan, Afganistan, İran ve Iraklı’lar oluşturuyor. Yaklaşık olarak 7-8 aydır bu şehir üzerinden yürüyüşlerine devam eden göçmenler, mevsim şartlarının ağırlaşması sebebiyle zor günler geçiriyor. Mevsim sıcaklıkları sonbaharda 3 derecenin altında düşüyor. Bu da mültecilerin hayat şartlarını oldukça güçleştiriyor.

ic6.jpg

Yardım için

İHH aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara Kış Çalışmaları kapsamında destek olmak isteyen bağışçılar, KIŞ yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL yardımda bulunabilecek. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine KIŞ koduyla bu yardımlara destek olabilecek.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024