İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bosna’dan Suriye’ye 25 TIR yardım
Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu'nun topladığı yaklaşık 600 tonluk yardım malzemesi, İHH aracılığıyla Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılacak.
Bosna-Hersek, Suriye 18.04.2019

Konvoyu uğurlamak üzere düzenlenen etkinliğe, Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) Göçmen İşleri Bakanı Edin Ramic ile İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay'ın yanı sıra Tuzla Kantonu (TK) Başbakanı Jakub Suljkanovic, Doboj İstok Belediye Başkanı Kemal Bratic ve müftülüklerin temsilcileri katıldı. Suriyeli savaş mağdurları için Bosna Hersek'te toplanan yardım malzemelerini taşıyan konvoy, Doboj İstok şehrinden yola çıktı.

FBİH Göçmen İşleri Bakanı Ramic, başında bulunduğu bakanlığın projeye katkı sağladığını anımsatarak, bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

bosnadan-suriyeye-25-tir-yardim2.jpg

“Bir ay yetecek un kaldı”

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Atalay, yaklaşık 5 milyon Suriyelinin kendi topraklarını terk etmek zorunda kaldığını anımsatarak, 25 TIR’lık yardımın büyük önem arz ettiğini söyledi. Türkiye sınırında bulunan Suriyeliler için ekmek pişirilen fırınlarda bir ay yetecek kadar un kaldığını aktaran Atalay, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

TK Başbakanı Suljkanovic de Bosna Hersek'in de yakın tarihte Suriyelilerle aynı kaderi paylaştığına işaret ederek, "Biz Suriye'de yaşananlara farklı bir hassasiyetle bakıyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

bosnadan-suriyeye-25-tir-yardim3.jpg

En büyük yardım konvoyu

Tuzla, Zenica, Travnik ve Mostar müftülükleri aracılığıyla ülke genelinde toplanan un ve sıvı yağ ile dolu 25 TIR’dan oluşan yardım, Bosna Hersek'ten bugüne kadar gönderilen en büyük yardım konvoyu olma özelliği taşıyor. Reyhanlı'daki Suriyeli sığınmacılara Bosna Hersek'ten bugüne kadar bin 280 tonluk 5 konvoy yardım malzemesi gönderildi.

bosnadan-suriyeye-25-tir-yardim4.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026