İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna’dan Suriye’ye 25 TIR yardım
Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu'nun topladığı yaklaşık 600 tonluk yardım malzemesi, İHH aracılığıyla Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılacak.
Bosna-Hersek, Suriye 18.04.2019

Konvoyu uğurlamak üzere düzenlenen etkinliğe, Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) Göçmen İşleri Bakanı Edin Ramic ile İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay'ın yanı sıra Tuzla Kantonu (TK) Başbakanı Jakub Suljkanovic, Doboj İstok Belediye Başkanı Kemal Bratic ve müftülüklerin temsilcileri katıldı. Suriyeli savaş mağdurları için Bosna Hersek'te toplanan yardım malzemelerini taşıyan konvoy, Doboj İstok şehrinden yola çıktı.

FBİH Göçmen İşleri Bakanı Ramic, başında bulunduğu bakanlığın projeye katkı sağladığını anımsatarak, bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

bosnadan-suriyeye-25-tir-yardim2.jpg

“Bir ay yetecek un kaldı”

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Atalay, yaklaşık 5 milyon Suriyelinin kendi topraklarını terk etmek zorunda kaldığını anımsatarak, 25 TIR’lık yardımın büyük önem arz ettiğini söyledi. Türkiye sınırında bulunan Suriyeliler için ekmek pişirilen fırınlarda bir ay yetecek kadar un kaldığını aktaran Atalay, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

TK Başbakanı Suljkanovic de Bosna Hersek'in de yakın tarihte Suriyelilerle aynı kaderi paylaştığına işaret ederek, "Biz Suriye'de yaşananlara farklı bir hassasiyetle bakıyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

bosnadan-suriyeye-25-tir-yardim3.jpg

En büyük yardım konvoyu

Tuzla, Zenica, Travnik ve Mostar müftülükleri aracılığıyla ülke genelinde toplanan un ve sıvı yağ ile dolu 25 TIR’dan oluşan yardım, Bosna Hersek'ten bugüne kadar gönderilen en büyük yardım konvoyu olma özelliği taşıyor. Reyhanlı'daki Suriyeli sığınmacılara Bosna Hersek'ten bugüne kadar bin 280 tonluk 5 konvoy yardım malzemesi gönderildi.

bosnadan-suriyeye-25-tir-yardim4.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024