İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bosnalı kuruluşlar Suriye’de iki okul inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska Zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile Suriye'de iki okulun açılışını gerçekleştirdi.
13.06.2024

Bosnalı kuruluşlar ve İHH, Suriye’nin Halep kentine bağlı Soran ve Çobanbey’de iki okul inşa etti. Dualarla ve kurban kesimi ile açılışı yapılan okullar, depremden etkilen bölgelere inşa edildi. Okulların açılışına bölge ileri gelenleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

cobanbey-okulu-.jpg

6 Şubat depremi Suriye’nin Azez kentine bağlı Soran kasabası ve Afrin’e bağlı Cinderes kasabasında yıkıma neden oldu.

Açılışta konuşma yapan İHH Suriye Eğitim Birimi Koordinatörü Sebahattin Aydın “Türkiye olarak büyük bir deprem yaşadık. Hep birlikte ülkemizde yaraları sarmaya devam ediyoruz. Depremde, komşumuz Suriye’de büyük kayıplar verdi. Buradaki yaraları da sarmaya devam ediyoruz. Kardeş Bosna halkı ile birlikte Suriye’de depremden sonra temelini attığımız iki okulun açılışını bugün gerçekleştirdik. Buradan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

sebahattin-aydin.jpg

Türkiye'nin geçmişte Bosna'da okullar, camiler inşa ettiğine bizzat şahit olduğunu söyleyen Bosna Merhamet Kurumu Başkanı Kenan Vrbanjac; “Bizler bu yardımları hiç unutmadık. Bugün ise çok şükür bizler yardım edecek duruma geldik. Hep birlikte Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

img_1027.jpg

Bosna Hersek Visoko Belediye Baskani Mirza Ganic ise; “Depremden sonra hem Türkiye’de hem Suriye’de yardım çalışmaları başlattık. Eğitime yapılan yatırımlar, insanlık için en büyük yatırımlardandır” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Suriye Koordinatörü Mustafa Koçak ise; “Yakın tarihte Bosna Hersekli kardeşlerimiz de büyük acılar yaşadılar. O yaraları hep birlikte iyileştirdik, Allah'a şükür. Bugün ise Bosnalı kardeşlerimizle Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz” dedi.

Suriye’nin Soran ve Çobanbey kasabalarında inşa edilen 2 okuldan toplam 720 öğrenci istifade edecek. Soran okul projesi 12 derslik ve Çobanbey ise 6 sınıftan oluşuyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” kapsamında desteklenen yetim sayısı yüzde 58 arttı
“İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi” kapsamında desteklenen yetim sayısı yüzde 58 arttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen iş birliğiyle yürütülen “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin 2025-2026 eğitim öğretim dönemi tamamlandı. Dönem boyunca süren çalışmalar neticesinde, destek verilen yetim sayısında yüzde 58 artış kaydedildi.
06.07.2026
İHH Ankara Binası’nda Moro Barış Süreci ile ilgili program gerçekleşti
İHH Ankara Binası’nda Moro Barış Süreci ile ilgili program gerçekleşti
Birleşik Bangsamoro Adalet Partisi (UBJP) Genel Başkanı ve Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başbakanı Hacı Murad İbrahim, Ankara programı kapsamında İHH Ankara Binası’nda düzenlenen programa katıldı.
05.07.2026
Farklı ülkelerden yüksek lisans öğrencileri staj programı için İHH’da
Farklı ülkelerden yüksek lisans öğrencileri staj programı için İHH’da
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Doha Lisansüstü Araştırmalar Enstitüsü arasında imzalanan protokol kapsamında 8 yüksek lisans araştırma öğrencisi İHH’da 6 haftalık staj programına başladı.
25.06.2026