İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna’nın yardımları Hatay’da
Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu’nun topladığı yaklaşık 600 tonluk yardım malzemesi, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye’ye gönderilmek üzere Hatay’a ulaştı.
Bosna-Hersek, Suriye 02.05.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Emmaus Uluslararası Dayanışma Forumu’nun topladığı yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi. Suriyeli savaş mağdurları için Bosna Hersek’te toplanan yardım malzemelerini taşıyan 25 aracın olduğu konvoy, Doboj İstok şehrinden yola çıkarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.

Yardım araçlarının Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi’ne ulaşması vesilesiyle düzenlenen törene Bosna Hersek’ten gelen bir heyet ve İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu katıldı. Zeki Tahiroğlu, Ramazan ayı öncesinde Bosna Hersek’ten gönderilen 600 tonluk yardım malzemesinin savaş mağduru mazlumlara büyük bir umut olacağını anımsatarak, Suriye içerisindeki ihtiyacın halen devam ettiğini söyledi. Tahiroğlu, Bosna Hersek’te yardım malzemelerinin toplanması konusunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Emmaus Başkan Yardımcısı Elmedin Skrebo ise Suriyeli savaş mağdurlarına yönelik daha önce 5 yardım konvoyu gönderdiklerini belirterek, "Suriye halkının yaralarını sarabilmek için altıncı yardım konvoyumuzda Hatay’a ulaştı. Kısa sürede 600 tonluk bir yardım topladık ve Hatay’a ulaştırdık. Yardım çalışmalarını devam etmesini arzu ediyoruz" dedi.

Bosna Hersek’ten gönderilen yardım malzemeleri, Ramazan ayı öncesinde savaş mağduru Suriyeli ailelere ulaştırılacak.

1-min.jpg

Tuzla, Zenica, Travnik ve Mostar müftülükleri aracılığıyla ülke genelinde toplanan un, sıvı yağ, kahvaltılık besin, pirinç ve makarna ile dolu 25 TIR dolusu 600 tonluk yardım malzemesi, Bosna Hersek’ten gönderilen en büyük yardım konvoyu olma özelliği taşıyor. Bosna Hersek’ten Suriyeli savaş mağdurlarına bugüne kadar toplamda bin 280 tonluk 5 konvoy yardım malzemesi gönderildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024