İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Boşnak bebek gözlerine kavuştu
Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’da erken doğum sonrası kuvözde verilen oksijen nedeniyle görme yeteneğini kaybeden iki yaşındaki İman Turkovic’in yardımına Başbakanlık, İHH İnsani Yardım Vakfı ve
Bosna-Hersek, Türkiye 17.02.2011

İki yıl önce altı aylıkken dünyaya gelen İman Turkovic, prematüre olarak doğduğu için iki ay süreyle kuvöze alındı. Bu sırada İman bebek kuvözde gördüğü tedavi sırasında fazla oksijen verilmesi nedeniyle görme yeteneğini kaybetti. Bebeğinin görmediğini beş aylıkken fark eden anne Enisa Turkovic, bebeğin tedavisi için Sırbistan’daki bir göz kliniğiyle temasa geçti. Maddi durumları iyi olmayan aile hastaneden ameliyat için yaklaşık 5 bin Euro talep edilince çaresiz kaldı. Bunun üzerine kendisinden yardım istedikleri Tarık Yasarevic’in desteğiyle, Bosna Hersek’te başlatılan yardım kampanyasında ameliyat için gerekli olan para bulundu.

“Allah’ın mucizesi”

Büyük bir sevinçle bebeğini hastaneye yatıran anne Turkovic, “Doktorlar hiç ümit vermemişti ama ben bebeğimin gözlerinin kurtulacağına inanıyordum. Tüm sözleşmeleri imzaladım ve İman ameliyat oldu. Ameliyatını yapan doktoru, ‘Bu Allah’ın bir mucizesi, az da olsa bir görme umudu doğdu’ dedi.  Türkiye’de Başbakanlığın da katkılarıyla yapılan temasların ardından annesi ile İstanbul’a gelen ve ilk olarak Dünya Göz Hastanesi’ne götürülen İman bebeğinin yapılan ilk muayenesinde ameliyatın gerekli olduğu bildirilirken, bu ameliyatı yapabilecek doktorun Ankara’da bulunduğu bilgisi verildi.

Bunun üzerine İHH İnsani Yardım Vakfı`nın Bosna Hersek`teki partner kuruluşu İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği`nin Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktarevic`den yardım istediklerini anlatan Enisa Turkovic, “Kendkuvezisi sağolsun bizimle çok ilgilendi ve gerekli temasları kurdu. Beni tanıştırdığı İHH İnsani Yardım Vakfı Bosna Hersek Koordinatörü Mukadder Tanok Tanoviç de gereken tüm yardımı sağladı” diye konuştu.

Hastanenin Ankara’daki merkezine getirilen İman Turkovic, Doç. Dr. Coşar Batman tarafından başarılı bir operasyon sonucu ameliyat edildi.

Her göze üç ameliyat

DOÇ. Dr. Coşar Batman ise “Prematür Retinopatisi” teşhisi konulan İman bebeğin başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Batman, “Sol gözü için yapılması gereken tek şey, bir mercek takılması ama onu da üç yaşından önce takmamız bir risk içeriyor. Üç yaşından sonra mercek takılabilir. Sağ gözü için de yine bu üç ameliyatı geçirmesi lazım. Şu an için İman bebeğin gözlerini kurtarma yolunda önemli bir adım attık diyebilirim.” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024