İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Suriye’de ekmek krizi büyüyor
Suriye’deki fırınlarda un yokluğu dolayısıyla başlayan ekmek krizi büyüyor, böyle devam ederse sonuçlar ölümcül olabilir.
Suriye 27.12.2014

4 yıldır saldırı altında yaşamlarına devam etmeye çalışan Suriyeliler en temel gıda ürünü olan ekmeğe ulaşamıyor. 10 milyon insan açlıkla mücadele ederken Türkiye sınır hattında kurulan kamplarda kalan 500 bin kişi yaşam mücadelesi veriyor.

Özellikle Halep, Humus, Hama ve Şam'da saldırı altında milyonlarca insan aç durumda. Buralardaki fırınlarda un kalmadığından ekmek üretilemiyor.

Ekmek krizinin nedenleri arasında, rejim kuvvetlerinin yardım TIR’larını hedef alması, Suriye üzerindeki algı oyunları nedeniyle yeterince yardım gelmemesi bulunuyor.
 
Türkiye sınırındaki kamplara ekmek ulaşmıyor
 
Türkiye Suriye sınırında bulunan kamplarda 500 bin kişi yaşıyor. Kamplara yakın bölgelerde kurulan fırınlarda ise un olmadığı için buralara ekmek dağıtılamıyor. Son olarak 35 bin kişinin yaşadığı Atme Kampı’na 1 aydır düzenli olarak ekmek ulaştırılamıyor.
 
İlgili haberler
Tümünü Gör
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’da özellikle Sumatra Adası’nı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, geniş çaplı sel ve toprak kaymalarına neden oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da selden etkilenen afetzedelere yardım ediyor.
03.12.2025
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
Apartheid rejimi İsrail’in sistematik saldırıları sonucu harabeye dönen Gazze’de, İHH İnsani Yardım Vakfı enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor ve bölge halkına temiz su dağıtımı gerçekleştiriyor.
24.10.2025
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025