İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bülent Yıldırım "İslam Coğrafyasında Yaşananlar"ı anlattı
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğunca düzenlenen "İslam Coğrafyasında Yaşananlar" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Filistin-Gazze, Türkiye 12.03.2014

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta Yıldırım, geçmişte İslam coğrafyasının Türkiye'de yanlış ve eksik anlatıldığını, bundan dolayı da gençlerin uzun süre bu bölgeleri tam anlamıyla tanıyamadığını söyledi.

Yıldırım, İHH'nın din, dil, ve millet gözetmeksizin herkese yardım eden ve diyalog kuran bir yapılanma olduğunu belirterek, Japonya'daki tsunami felaketine ve Irak savaşındaki kritik bölgelere ilk girenin, yardım götürenin de kendileri olduğunu aktardı.

İHH için mazlumluğun önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Dünyaya bakıldığında savaşları hepsi, yoksulluğun yüzde 80'i istisnasız İslam coğrafyasında oluyor. Şu an yaşanan bu çekişme ve savaşları, siyonizme yakın Amerika'daki kuruluşlar '4. dünya savaşı' olarak nitelendiriyor. Bu savaş İslam coğrafyasına karşı yapılan bir savaştır. İslam coğrafyasındaki bütün savaşlarda ölen Müslüman, öldürenler ise haçlılar, Siyonistler, Budistler ve iş birlikçiler. Dünyada gerçekten İslam coğrafyasına karşı 4. dünya savaşı oluyor. Müslüman devletlerin yeraltı kaynaklarını alıp, en ucuz ve en güvenli yollarla kendi topraklarına ulaştırma savaşı veriliyor" diye konuştu.

Yıldırım, gençlerin bütün dünyayı tanıyarak, insanlığa hizmet etmekle görevli olduklarına değinerek, geçmişte Sırpların Bosnalı Müslümanlara yaptığı eziyetlerin bir benzerinin de bugün Orta Afrika'da yaşandığını söyledi.

Müslüman, kendi kendini bu zulümden kurtaracak

Müslümanların aklını kullanarak bilgiye, sonra iradeye, daha sonra ise gücü ele geçirerek bu hezeyandan kurtulacağına dikkati çeken Yıldırım, "İslam coğrafyasında Müslümanlar kendi güçlerini ele geçirmediği müddetçe bu katliamlar var olmaya devam edecek. Bizi ne BM ne de başka bir uluslararası topluluk kurtaracak, Müslüman kendi kendini bu zulümden kurtaracak" diye konuştu.

Yıldırım, Hristiyan ve Yahudiler arasında da vicdan sahibi iyi insanların olduğunu, hatta Mavi Marmara yardım gemisinde de bu dinlerden insanların bulunduğunu belirterek, gücü elinde tutan iş birlikçilerin "Medeniyetler içi çatışmayı körükleyeceğiz ve zemin hazırlayacağız" mantığıyla hareket ettiğini aktardı.

Suriye'de yaşananlar, Sırpların Bosna'da yaptıklarının 50 katı

Yüzyılın başında dünyada en çok Müslüman'ın Afrikada yaşadığını ancak yapılan misyonerlik çalışmalarıyla o kıtada da İslamiyet'in azınlık dini olduğunu vurgulayan Yıldırm, yüz yıldır Hristiyan rahiplerin çeşitli metotlarla bu bölgedeki Müslümanları etkileyerek, dinlerini değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yıldırım, yanlarına Hristiyan ve Yahudi aktivistleri de alarak sivil bir inisiyatifle Gazze'deki insanlara yardım görüren Mavi Marmara'nın, İsrail'in gerçek yüzünü ortaya koyduğunu dile getirerek, "İsrail korkaktır, gemiye bindiklerinde dizleri titriyordu. Bizi asla uyarmadılar. Biz, uluslararası sulardaydık. Bu aralar 'paralel yapı' Mavi Marmara ile ilgili propaganda yapıyor. Müslüman birinin açık denizde yardım götürürken vurulan başka bir Müslüman'ın yanında olması gerekiyor. 'Paralel yapı', o zaman İsrail ne dediyse şimdi aynısını diyor. Bizi İsrail asla uyarmadı."

Suriye'de yapılan zulümlerin boyutunun anlatılamayacak boyutta olduğuna işaret eden Yıldırım, "Suriye'de yaşananlar, Sırpların Bosna'da yaptıklarının belki de 50 katı. İstemeden de olsa dünyada pek çok işkence hikayeleri dinledim ama Suriye zindanlarında yapılan işkencelerin adını koyamayız" ifadesini kullandı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022