İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bülent Yıldırım: İsrail ile uzlaşma arayışı içerisinde değiliz
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail ile uzlaşma arayışı içerisinde olduklarına dair basında çıkan iddiaları yalanladı. Yıldırım, “Biz İsrail ile uzlaşma arayışı içerisinde değiliz.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 02.07.2010

Üçüncü genel kurul toplantısını İstanbul’da düzenleyen Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği (UMAB) üyesi yaklaşık 30 alim, dün akşam İHH İnsani Yardım Vakfı’nda yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıda âlimlere konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail’in Mavi Marmara gemisine saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suçlu tarafın İsrail olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Biz suçlu taraf değiliz ki uzlaşma arayışı içerisinde olalım. Sivil ve masum insanları uluslararası sularda öldüren İsrail’dir. İsrail devleti ile barış aramak gibi bir çabamız yok. 9 şehit ve 54 yaralı verdik. İsrail, bunların hesabını hukuk önünde verecek. İsrail, insanların vicdanlarında mahkûm olacak, yalnızlaştıracak” dedi.

İsrail hükümetiyle değil İsrail halkıyla diyalog içerisine girdiklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu: “İsrail halkı ile diyalog kuruyoruz. Çünkü İsrail yönetimi, halkını kandırıyor ve gerçekleri anlatmıyor. Onun için İsrail’deki kimi televizyonlara röportajlar veriyoruz ki İsrail halkı gerçekleri bizden duysun. Ve şu anda İsrail içerisinden de yönetimin bu tavrı eşleştirilir hale geldi. Ben tekrar söylüyorum artık dünyada hiçbir adalet ve vicdan sahibi İsrail’den korkmuyor. Şu anda dünyanın her tarafından İsrail aleyhine davalar açılıyor. İsrailli yöneticiler, Fransa, İngiltere ve daha birçok ülkeye rahat rahat gidemeyecekler. İlk başarımızı Fransa’da aldık. Fransa’da koalisyon olarak açtığımız dava sonucunda İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak Fransa’ya gidemedi. Programını iptal etmek zorunda kaldı. Onun için bizim söylediğimiz, biz İsrail devleti ile uzlaşma arayışında değiliz. İsrailli yetkililere bu yaptıklarını ödettirme peşindeyiz ve bu gördüğünüz âlimler İslam dünyasını temsil ediyor. İslam dünyası artık Filistin’in özgür olmasına karar vermiştir. Bir gün inşallah Mescid-i Aksa da özgürce namaz kılacağız.”

FİLİSTİNLİ MAHKUMLAR VE GİLAD ŞALİT İÇİN KOMİSYON KURULMALI

Bülent Yıldırım, gazetecilerin “Hamas’ın elinde esir tutulan İsrail askeri Gilad Şalit’in serbest bırakılması için aracı olmak gibi bir durumunuz var mı?” sorusuna şu cevabı verdi: “Öncelikli olarak biz hiçbir zaman Şalit için araya gireriz demedik. İsrailli gazeteci ‘siz insani yardım vakfısınız, özgürlüklerin kısıtlanması ile de uğraşıyorsunuz. Gilad Şalit ile ilgili neden çalışmıyorsunuz’ diye sorduğunda biz de kendisine İsrail’deki 11 bin Filistinli mahkûm ve Gilad Şalit için uluslararası bir komisyon kurulsun, biz de bu komisyonda çalışalım dedik. Onlara Filistinli mahkûmları da hatırlattık. Bunun üzerine İsrail’deki Türk Yahudi Cemaati bize bir yazılı metin gönderdi. Bu metin üzerine biz vakfımız olarak tartışmalar yapıyoruz. Öyle bir şeye henüz karar vermiş değiliz. Bugünlerde söylediğimiz şeylerin iyi algılanması lazım. Basında söylemediğimiz şeyler üzerinden tartışmalar yürütülüyor.”

GEMİLER NE ZAMAN GELECEK

Toplantıda gazeteciler İsrail elinde tutulan 3 geminin akıbetini sordu. Yıldırım, “Şu anda dışişleri ve ulaştırma bakanlıkları bu konu ile ilgili çalışmaları yürütüyorlar. 2 tane römorkör gönderecek. Bu römorkörlerin hazır olduğunu söylediler. 3 gemi çekilerek getirilecek. Ancak biz bir komisyon tarafından zarar tespiti yapılmasını istiyoruz. Çünkü eşyalarımızın hepsini gasp ettiler. Bunları uluslararası mahkemede tazminat konusu yapmak istiyoruz. Eğer sorun çözülürse gemiler kısa sürede burada olacak” dedi.

Yıldırım, şehit olan arkadaşlarının yaşadığı illerde onların adlarına birer yurt açacaklarını ifade etti. Yıldırım, “Bu şekilde Filistin şehitlerinin adı o illerde Filistin’in tapusu olacak” dedi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024