İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bülent Yıldırım’dan Today’s Zaman’a mesaj
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye’ye gitmek üzere toplanan 75 TIR’ın yola çıkmasından önce Kazlıçeşme’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İHH’yı hedef alan yayınlar yapan Today’s Zaman gazetesine mesaj gönderdi.
Suriye 23.02.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, "Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında 75 yardım tırı, İstanbul'dan Suriye'ye yola çıktı.

Yardım malzemelerinin yüklü olduğu 75 TIR’ın Suriye'ye hareket etmesi dolayısıyla Kazlıçeşme'de düzenlenen törende konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırm, Suriye'ye şu ana kadar 2 bin 300 tır yardım malzemesi ulaştırıldığını, 1 Ocak-23 Şubat tarihlerinde de 817 tırlık yardım toplandığını kaydetti.

Suriye'deki iç savaşa uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleştiren Yıldırım, "Şu katliam görüntüleri, Avrupa ya da ABD'de olsaydı, bunu yapan ülkeye savaş açarlardı. Bütün dünya televizyonları bu katliam görüntülerini günlerce verirdi" diye konuştu.

Yıldırım, Suriye'de hayatını kaybedenlerin açıklanan rakamlardan çok daha fazla olduğunu dile getirdi.

Bölgesel ve uluslararası kuruluşların Suriye tavrını "iki yüzlülük" olarak tanımlayan Yıldırım, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben de "Hani siz dünyaya barış getirecektiniz, bir hava sahasını dahi kapatamadınız" dedi.

Yıldırım, tüm dünyaya seslendiğini belirterek, "İnsanların üzerine bu bombaları atanları durdurun. Varil bombası kullananları durdurun. Füze atanları durdurun" ifadelerini kullandı.

İnsani yardım konusunun siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kanaat önderleri, yazar ve aydınları daha duyarlı olmaya davet etti.

Yıldırım, Suriye rejiminin, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) ve Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) bölgeye yardımların ulaştırılmasını engellediğine dikkati çekerek, buna karşı baskı uygulanmasını istedi.

 

 

TODAY’S ZAMAN’A GÖNDERME

Yardım kampanyaları aleyhinde propaganda yapılmasını eleştirerek, insani konularda herkesi duyarlı ve dürüst davranmaya çağıran Yıldırım, Today’s Zaman gazetesine de şu mesajı gönderdi:

“Burada Today's Zaman varsa aramızda. Onlara da söyleyelim; Bu TIR'larda silah yok, mama var. Bütün dünyaya İHH'nın şu Ömer gibi çocuklara gönderdiği yardımı silah olarak anlattınız ve İHH'yı zor duruma düşürmek istediniz. O zaman ben size müjde vereyim, -bu haberi yapanlara da ders olsun- Sizin o yaptığınız ahlaksız yayınlardan sonra bize gelen yardımlar en az üç misli artmış durumda."

Yıldırım'ın konuşmasının ardından alanda bulunan tırlar, konvoy halinde Suriye'ye hareket etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024