İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Burkina Faso’ya 2 yeni mescit daha
Dünyanın en fakir ülkelerinden birisi olarak kabul edilen Burkina Faso’da iki sene içerisinde 6 adet mescit inşa ederek Müslüman halkın hizmetine sunan İHH İnsani Yardım Vakfı, 2 yeni mescidin de inşasını bitirerek hizmete açtı. Açılan 2 yeni mescitten yaklaşık 20 bin Müslüman istifade edebilecek.
Afrika, BurkinaFaso 23.12.2009

Burkina Faso dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alıyor. Ülkenin yüzde 65’i Müslüman olmasına rağmen, halk maddi imkansızlıktan ötürü toplu hallerde ibadetlerini yerine getirebilecek mescitlerin inşasını gerçekleştiremiyor.  Müslüman çocukların gidebilecekleri okulların sayısı da yeterli değil. Bu durum ülkede yaygın olan misyonerlik faaliyetlerinin artmasına ve misyonerlerin Müslüman halkı etkisi altına almasına sebep oluyor.

2 mescitten 20 bin kişi istifade edebilecek

Burkina Faso'daki mescit ihtiyacı Türkiyeli hayırseverleri harekete geçirdi. İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile son 2 yıl içerisinde Burkina Faso’da 6 adet mescidi Müslüman halkın hizmetine sunan Türkiye'li hayırseverler bölge halkının takdirlerini topladılar.  Bir biri ardına hizmete açılan  Eyüp Yavuz Mescidi ve Nur Nesibe Mescit’lerinden yaklaşık 20 bin kişi istifade edebilecek. Burkina Faso’nun başkenti  Vagouadougo’nun 20 Basinko bölgesinde inşa edilen Nur Nesibe Mescit’i ve Vagouadougo’nun 21 Yağima bölgesinde inşa edilen Eyüp Yavuz Mescidi 120 metrekare alan üzerine inşaa edildi. Mescitlerde oluşturulan eğitim imkanı ile dünyanın okuma yazma oranının en düşük olduğu Burkina Faso’da yaşayan Müslüman çocuklar bu mescitlerde eğitim alabilecekler. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024