İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa yetimleri bağrına bastı
Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde yetim dayanışma gecesi düzenlendi. Bursa halkı yetimleri bağrına bastı.
Türkiye 22.03.2011

Geceye Filistin’den gelen çocuklar ile Türkiye’de yaşayan Çeçen çocuklar katıldı. Bursa’da iki gün misafir edilen çocuklar şehrin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ettiler. İkinci gün yapılan Uludağ programında karla ilk defa karşılaşan Filistinli çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Filistin Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yapılan ödüllü resim yarışmasında derece alan resimlerin sergilendiği gecede, dereceye giren çocuklara ödüller verildi. Bu resimler ayrıca Yetim Günleri kapsamında 27 Mart -1 Nisan tarihleri arasında Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Filistinli ve Çeçen çocuklar şiir ve yerel dans gibi sunumlarda bulundular.

Ayrıca dernek tarafından Bursa’da yardımcı olunan yetimlerde bir tiyatro gösterisi yaptılar.

Gecede konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Bursa İnsani Yardım Derneği’nin kuruluşundan bu yana büyük çalışmalara imza attığını belirtti.

Yıldırım “İsrail Mavi Marmara’yı vurduktan sonra bizleri tutukladı ve sorguya aldı. Kadınlarımız ve çocuklarımız dâhil olmak üzere kimsede korku yoktu. Onlar zannetti ki bizler ürkeceğiz, onlara yalvaracağız. Onlarda alıp bunu dünyaya gösterecek. İsrail bizi yenemez” dedi.

Bir yıl önce, Afganistan’a yetimhane yaptırmak üzere yola çıkan iki kardeşlerinin vefat ettiğini anlatan Yıldırım, “Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş kardeşlerimizin amacı Afganistan’da yetimhane yaptırmaktı. Bu uğurda çalışırken uçak kazası sonucunda şehit oldular. Yetimi ancak yetimi olan anlar, buradaki yetimler bize emanet” diye konuştu.

Salonda bulunan herkesin bir yetime bakabileceğinin altını çizen Yıldırım, Peygamber efendimizin de yetim olduğunu hatırlattı ve onun ümmeti olarak daha fazla yetime bakmamız gerektiğini söyledi.

Gecede Nurettin Yıldız hoca da bir konuşma yaptı. Yıldız konuşmasında yetimin İslam tarihindeki yerini anlattı. Yetim kahramanların hayatlarından örnekler verdi. Hayırsever ailelere yetimlere sahip çıkın çağrısında bulundu.

Bursa İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan ise, 16-31 Mart Yetim Günleri kapsamında başlattıkları çalışmaları geleneksel hale getireceklerini kaydetti. Yurtdışından bin yetime ulaştıklarını vurgulayan Kaptan, Bursa’dan da 125 yetime yardım ettiklerini sözlerine ekledi. Aylık 70 TL’ye sponsor aile sistemi ile bir yetime yardım edilebileceğine değinen Kaptan, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece yetim çalışmalarıyla değil dünyanın bir çok ülkesinde değişik faaliyet alanlarında çalışmalarımıza devam ediyoruz. En son Pakistan’da yaşanan sel felaketiyle evlerini kaybeden kardeşlerimiz için başlattığımız konut projesi bitmek üzere. Bursa’da bir kamuoyu oluşturarak daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz.”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın çalışmalarından dolayı Hüseyin Kaptan’a tablo takdim ettiği gece sanatçı Ömer Karaoğlu’nun konseri ile sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024