İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa İHH’dan ‘Yetim Dayanışma Gecesi’
Bursa İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen ‘Yetim Haftası’ faaliyetleri kapsamında Merinos AKKM’de ‘Yetim Dayanışma Gecesi’ yapıldı.
Türkiye 20.03.2013

Bursa İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ‘Yetim Haftası’ faaliyetleri kapsamında Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) ‘Yetim Dayanışma Gecesi’ yapıldı.

Merinos AKKM Osmangazi Salonu’ndaki ‘Yetim Dayanışma Gecesi’ne, Bursa Milletvekili İsmet Su, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, İHH yöneticileri ve gönüllüleri ile binlerce vatandaş katıldı.

[videoGaleri-338]

Program boyunca fuaye alanında stantlar kurularak yetimler için yardım kampanyası düzenlendi.

[videoGaleri-334]

Kuran-ı Kerim’in tilavetiyle başlayan gecede konuşma yapan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, dünya genelinde kayıtlara geçen 200 milyon yetim bulunduğunu hatırlattı. Bu sayının daha çok çalışmaları gerektiğini gösterdiğini söyleyen Hüseyin Kaptan, İHH’nın 20 yıl önce Bosna savaşı sırasında kurulduğunu hatırlatarak, “O günkü misyonumuz savaştan sonra ortada kalan yetimlere ve mazlumlara el uzatmaktı. Bugün de 140 ülkede bu misyon üzerine çalışıyoruz. Bursa olarak bu çalışmalara destek oluyoruz. Bursa İHH olarak 1700 yetim çocuğa bakıyoruz. Günümüzde İslam coğrafyası kan ağlıyor. Bizler de nerede zulüm varsa, orada mazlumun yanında, zalimin karşısında duruyoruz. Suriye’de de binlerce çocuk yetim kaldı. Allahın izniyle onlara da bizler sahip çıkacağız. Yetimlerin daha iyi ortamlarda yetişmesi için yetimhaneler inşa ediyoruz. Bursa olarak Pakistan’da Emir Sultan Yetimhanesi’ni açtık. 270 yetim orada eğitim görüyor. 23 Nisan’da Somali’de bir yetimhane açacağız. Hanım komisyonumuz de Filipinler Moro’da yapılacak yetimhanenin inşaat masrafının yarısından fazlasını karşıladı” dedi.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı ise, yetim dayanışma gecesine katılan herkese teşekkür etti. Ailelerinin emaneti olan yetimlerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Aynacı, onların sadece bir gün yanında değil, 365 gün yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Peygamber Efendimizin ‘Bir mümin vefat ederse geride bıraktığı mirası geride kalan ailesinindir. Bu mümin borç bırakırsa borcu benim üzerimedir. Bu mümin yetim bırakırsa yetimle ilgilenmek benim boynumun borcudur” buyurduğunu hatırlattı.

Peygamber efendimizin daha dünyaya gelmeden babasını kaybettiğini, annesini de 6 yaşlarındayken kaybettiğini hatırlatan Mehmet Emin Ay, “Peygamber Efendimiz, bir sefer esnasında annesinin mezarının bulunduğu köye uğradı. Annesinin mezarını düzeltti ve o sırada gözlerinden yaşlar boşaldı. Neden ağladığını soran Eshab-ı kirama ‘Bir an annemin şefkatini hatırladım’ buyurdu. Yetimlere el uzatan, başını okşayan onları himaye edenlerin Hak katında makbuldür. Bir kaç gün önce Pakistan’daydım. Oradaki her şehirde İngilizlerin açtığı yüzlerce okul bulunuyor. Sömürge olarak işgal ettikleri bu ülkeden çekip gittiklerini zannetmeyin. Hiç değilse kız ve erkek çocukları birlikte Hint dansları öğretip, havuza götürerek, dinlerinden soğutuyorlar. Onları kiliseye götürmeye gerek yok. Geçen yıl olan depremde, daha sonra olan sellerde ailelerini kaybeden yaklaşık 2 bin yetime İHH sahip çıkıyor. Ancak sizden daha çok çalışan misyoner ve Hıristiyan yardım kuruluşları da hiç boş durmuyor. Gecenin sonunda 1700 yetimee bakan Bursa inşallah 2000’e ulaşır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Arnavutluk, Makedonya, Irak ve Gürcistan’dan gelen çocuklar okudukları şiir ve ilahilerle salondakilere duygusal anlar yaşattı. Sanatçı Ömer Karaoğlu, Ümmet Senfonisi adlı eserini yetimler için seslendirdi.

[videoGaleri-339]

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Türkiye’ye misafir olarak genel çocuklara Kuran-ı Kerim hediye etti. Program, Ömer Karaoğlu’un konseriyle son bulurken, gecenin sonunda yapılan kura çekimiyle bir yetimin bakımını üstlenen aile, yurtdışındaki faaliyetlere katılma hakkı kazandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022