İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa İYD olağan kongresi yapıldı
Bursa İnsani Yardım Derneği 3. Olağan Kongre’sini gerçekleştirdi. Tek liste olarak gidilen kongrede mevcut başkan Hüseyin Kaptan tüm delegelerin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.
Türkiye 10.01.2011

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongre, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, HAS Parti Bursa İl Başkanı Osman Mesten, Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Gökhan Gerçek, Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı İbrahim Özacar, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcıları Ahmet Sarıkurt ve Yusuf Bilgin, Bihmed Başkanı İbrahim Güney ile çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleşti. Bursa İHH Derneği’nin 3. Olağan Kongre’sinde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, uzak hedeflere giden ilk adımların ilk başlangıçlar olduğuna dikkat çekti. Nerede bir acı varsa onun yüreklerde hissedilmesi gerektiğini söyleyen Keskin, “Dünyanın neresinde olursa olsun bir insanın ayağına diken battığında bile biz acı duymuyorsak insanlığımızdan şüphe etmeliyiz” şeklinde konuştu. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte insanlığa olumlu katlı yapan faaliyetlere devam edileceğini ifade eden Keskin, hizmete sundukları ‘Konuk Evi’ ve ‘Sığınma Evi’ projelerinin dünyaya örnek olan projeler olduğunu dile getirdi. Keskin, kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

MAVİ MARMARA ZİHİNLERDEN ASLA SİLİNMEYECEK

Şu an için 125 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve bunu daha yukarı çekmeyi amaçladıklarını dile getiren Bursa İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, Bursa’da da faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. İhtiyaç sahibi çok sayıda insanın bulunduğuna dikkat çeken Kaptan, bu acı gerçeğe gözlerin kapanmaması gerektiğini bütün mazlum ve yetimlerin bir nebze de olsun çaresizliğine el uzatabilmek için birlik olma çağrısında bulundu.

BURSA’YA YAKIŞACAK PROJE

2008 yılının Aralık ayında Filistin’e saldırıların düzenlendiğini ve bu saldırı sonucunda birçok masum insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Kaptan, Filistin’de yaşanan acıyı paylaştıklarını belirtti. Filistin’e yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara Gemisi’nde Bursa’dan 9 kişinin bulunduğunu dile getiren Kaptan, Filistin’deki ambargoyu kaldırmak için Mavi Marmara Gemisi’ne bindiklerini vurguladı. Kaptan, Mavi Marmara’nın zihinlerden asla silinmeyeceğinin altını çizdi. Yine yüz yılın en büyük felaketlerinden birine maruz kalan Pakistan’a ayni ve maddi yardımları ulaştırabilmek için ciddi çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Kaptan, “Pakistan’a 650 bin nakdi zekat ulaştırdık. Kurbanlarımızı Pakistan’a gönderdik. Pakistan halkını camisiyle, çocuk parkıyla, 80 adet evin bulunduğu Emirsultan ve Osmanlı köyleriyle buluşturduk. Tüm bu projeler Bursa’ya yakışır projeler olacak” ifadelerini kullandı. Yapılan tüm bu projelerin yanında geçtiğimiz Ramazan ayında başlattıkları ‘Güneydoğu’da bir ildeki yetimlere destek’ kampanyası çerçevesinde bu yıl da Diyarbakır’da 100 çocuğa yardım ulaştırdıklarını söyleyen Kaptan, Bursa’da 2 bin 500 kişiye iftar yemeği dağıttıklarını belirtti. Su kuyusu projelerinin halktan gelen desteklerle devam ettiğine vurgu yapan Kaptan, gerçekleştirdikleri su kuyuları açma projeleri ile açılan su kuyuları sayesinde düşman olan kabilelerin barıştığına tanıklık ettiklerini anlattı.

İHH çatısı altındaki tüm gönüllülerin görevinin anlam ve öneminin farkında olduğunu belirten Kaptan, İHH gönüllülerinin bu görevlerini büyük bir sorumluluk altında yerine getirdiğini kaydetti. Yönetimdeki uyumluluk ve özveriyle gerekli hizmetleri gerçekleştirmek adına gayret sarf edeceklerini dile getiren Kaptan, katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

3. Olağan Kongre sonrası Bursa İnsani Yardım Derneği yeni yönetim kurulu listesinde Hüseyin Kaptan, Halil Asa, Enver Öztürk, Osman Korkmaz, Celil Uysal, Mustafa Timur ve Adem Demir yer aldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024