İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa’dan Suriye’ye 12 tır yardım
Tüm Türkiye’nin seferber olduğu “Suriye için bir ekmek bir battaniye” yardım kampanyasına destek veren Bursa İnsani Yardım Derneği bölgeye 12 tır yardım gönderdi.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 05.01.2013

Bursa İnsani Yardım Derneği “Suriye için bir ekmek bir battaniye” kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 100 bin TL değerinde yardım malzemesi taşıyan bir yardım tırını daha yola çıkardı.

Bursa Ördekli Kültür Merkezi önünden dualarla uğurlanan yardım tırıyla birlikte Bursa ilinin yardımları 12 tıra ulaştı. Dernek yetkilileri il genelinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla kampanya kapsamında Suriye’ye her ay 3 tır yardım gönderileceğini belirtti.

Gönderilen yardım malzemeleri arasında; 16 ton kuru gıda, 1500 kg zeytin, 5 bin adet 200 gramlık helva, 1200 adet 550 gramlık reçel,250 adet yorgan,300 adet battaniye,300 adet uyku tulumu,200 paket çocuk bezi,500 çift ayakkabı,1500 adet kazak ve 1000 adet muhtelif konfeksiyon malzemesi yer alıyor.

22 aydır devam eden olaylar sebebiyle zor günler yaşayan Suriye halkın büyük bölümü evlerini terk ederek başka şehirlere ve ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Ülke içerisinde 3 milyon kişi evlerini terk etti, ticaret hayatı durma noktasına geldi, hayvancılık ve tarım büyük oranda zarar gördü. Bugün Suriye genelinde 10 milyon insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu tahmin ediliyor. Göç eden insanlar ise kış şartları nedeniyle ciddi sağlık ve barınma problemleri ile mücadele ediyor.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın       

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022