İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa'dan Suriye'ye 13 kamyon yardım
Suriye’de insani krizin boyutları her geçen gün artarken Türkiye’de “1 Ekmek 1 Battaniye” kampanyası kapsamında başlatılan yardım seferberliği ile yaralar sarılmaya çalışılıyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 21.01.2013

Bursa İHH savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkı için Bursa dan 100 bin TL değerinde yardım Kamyonunu yola çıkardı.

Yurt çapında pek çok ilde yerel yardım kuruluşlarının önderliğinde toplanan yardım malzemeleri her hafta tır ve kamyon gibi araçlarla Suriye’ye ulaştırılıyor.

Bursa’da Bursa İnsani Yardım Derneği önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde bölgeye toplam 13 kamyon yardım malzemesi gönderildi.

Bu hafta mültecilere ulaştırılmak üzere 15 bin adet konserve, 6 bin adet 200 gr.’lık helva, bin adet battaniye, 170 adet biberon, 800 çift ayakkabı, bin beş yüz adet hazır giyim malzemesinden oluşan bir yardım kamyonu daha yola çıkarıldı.

Ördekli Kültür Merkezi önünden dualarla uğurlanan 100 bin TL değerindeki bu son araçla birlikte Bursa ilinden bölgeye ulaşan yardımlar 13 kamyonu buldu.

Üniversite öğrencileri ve köylüler seferber

Uludağ Üniversitesi ilahiyat, tıp ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin büyük katkı sağladığı kampanyaya Bursa’ya bağlı köylerden de destek geliyor.

Pakistan’ın sel afeti yaşadığı 2010 yılında, selzedeler için konutlar yaptıran, 2011 yılında kuraklıkla ve kıtlıkla pençeleşen Somali halkına bir kamyon gıda malzemesi gönderen ve bölgede su kuyusu açan Bursa-Keles’e bağlı Belenören köylüleri, mazlum Suriye halkı için de seferber oldular.

Bel-Der isimli dernekleriyle hayır çalışmalarını organize bir şekilde sürdüren Belenören köyü sakinleri, Bursa İnsani Yardım Derneği aracılığıyla bölgeye bir tır gıda malzemesi göndermek üzere kolları sıvadı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar 15 Nisan'dan bu yana devam ediyor. 550 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bine yakın kişinin ise yaralandığı iç savaş sürecinde 700 binden fazla Sudanlı ise farklı noktalara göç etti. Ülkede sivillere yönelik acil yardım çalışmalarında bulunan İHH, bu kapsamda son olarak sınır ülkesi Çad’a göç eden Sudanlılara sıcak yemek ve gıda kumanyası dağıttı.
10.05.2023
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
Sudan'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan beri devam eden çatışmalar sonucunda tahmini verilere göre 500'e yakın kişi hayatını kaybetti. 4 bin kişi yaralandı ve yüz binlerce kişi de farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İHH, yaşanan çatışmaların ardından ülkede acil yardım çalışmaları başlattı.
28.04.2023
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 943 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yüzbinlerce kişiye destek ulaştırdı.
21.02.2023