İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa'dan Suriye'ye 13 kamyon yardım
Suriye’de insani krizin boyutları her geçen gün artarken Türkiye’de “1 Ekmek 1 Battaniye” kampanyası kapsamında başlatılan yardım seferberliği ile yaralar sarılmaya çalışılıyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 21.01.2013

Bursa İHH savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkı için Bursa dan 100 bin TL değerinde yardım Kamyonunu yola çıkardı.

Yurt çapında pek çok ilde yerel yardım kuruluşlarının önderliğinde toplanan yardım malzemeleri her hafta tır ve kamyon gibi araçlarla Suriye’ye ulaştırılıyor.

Bursa’da Bursa İnsani Yardım Derneği önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde bölgeye toplam 13 kamyon yardım malzemesi gönderildi.

Bu hafta mültecilere ulaştırılmak üzere 15 bin adet konserve, 6 bin adet 200 gr.’lık helva, bin adet battaniye, 170 adet biberon, 800 çift ayakkabı, bin beş yüz adet hazır giyim malzemesinden oluşan bir yardım kamyonu daha yola çıkarıldı.

Ördekli Kültür Merkezi önünden dualarla uğurlanan 100 bin TL değerindeki bu son araçla birlikte Bursa ilinden bölgeye ulaşan yardımlar 13 kamyonu buldu.

Üniversite öğrencileri ve köylüler seferber

Uludağ Üniversitesi ilahiyat, tıp ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin büyük katkı sağladığı kampanyaya Bursa’ya bağlı köylerden de destek geliyor.

Pakistan’ın sel afeti yaşadığı 2010 yılında, selzedeler için konutlar yaptıran, 2011 yılında kuraklıkla ve kıtlıkla pençeleşen Somali halkına bir kamyon gıda malzemesi gönderen ve bölgede su kuyusu açan Bursa-Keles’e bağlı Belenören köylüleri, mazlum Suriye halkı için de seferber oldular.

Bel-Der isimli dernekleriyle hayır çalışmalarını organize bir şekilde sürdüren Belenören köyü sakinleri, Bursa İnsani Yardım Derneği aracılığıyla bölgeye bir tır gıda malzemesi göndermek üzere kolları sıvadı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Bosna'daki selden etkilenen ailelere yardımda bulundu
İHH, Bosna'daki selden etkilenen ailelere yardımda bulundu
Bosna-Hersek’in Jablanica, Konjic, Fojnica ve Kresevo şehirlerinde, 4 Ekim’de meydana gelen sel felaketi, büyük yıkıma yol açtı. Yoğun yağışların ardından gerçekleşen bu doğal afet sonucunda 18 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazisi sular altında kaldı. Yaşanan sel sonrasında İHH İnsani Yardım Vakfı bölgede 350 aileye gıda ve hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi.
08.10.2024
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
Sudan’da 15 Nisan 2023’ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. İç savaştan dolayı 14 milyonu çocuk olmak üzere 25,6 milyon insan, insani yardıma muhtaç durumda. İç savaş yüzünden, 9,9 milyon kişi ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İç savaşın başladığı tarihten şu ana kadar birçok insani yardım çalışmasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak 3 farklı şehirde binlerce insana gıda, sıcak yemek ve hijyen malzemesi desteği verdi.
13.09.2024
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’de yaşanan selin ardından, 520 aileye barınma malzemesi ve gıda paketi desteği ulaştırdı.
12.09.2024