İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa'dan Suriye'ye 4 TIR daha
Bursa'dan Suriyeli mültecilere 87'inci yardım TIR'ı Rabia selamıyla uğurlandı.
Suriye, Türkiye 18.03.2014

Şimdiye kadar Bursa'dan Suriye'ye 83 TIR dolusu yardım malzemesi gönderen İnsani Yardım Derneği, bugün 4 TIR'ı daha yola çıkardı.

Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, çetin kış şartları ve bombalar altında hayatta kalma mücadelesi veren Suriyelilere bir nebze de olsa yardım etmek istediklerini söyledi. Suriye'de yaşanan insanlık dışı Esat zulmünün 4. yılında şimdiye kadar gönderdikleri 83 TIR'a 4 TIR daha ilave etmenin buruk sevincini yaşadıklarını ifade eden Kaptan, "Son zamanlarda Müslümanlar üzerine oynanan oyunlar arttı. Müslüman kanı akıtmak için el birliği içinde hareket ediliyor. Esat zulmünün bir an evvel bitmesini, dünyanın buna sessiz kalmamasını istiyoruz" dedi.

Yapılan duaların ardından TIR'lar Rabia selamıyla Suriye'ye uğurlandı. TIR'larda kışlık eşyalar, battaniye, çocuk kıyafetleri ve erzak bulunuyor. Yardımların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 943 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yüzbinlerce kişiye destek ulaştırdı.
21.02.2023
İHH Adıyaman’da sıcak ve taze ekmek üretiyor
İHH Adıyaman’da sıcak ve taze ekmek üretiyor
Depremden etkilenen illerden olan Adıyaman’da ekmek fırınları hâlâ kapalı. 12 gündür şehirdeki ekmek ihtiyacı başka şehirlerden getirilen ekmeklerle karşılanıyor. Depremin hemen ardından arama kurtarma ve insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, Adıyaman’da bulunan bir fırınla anlaşarak ekmek üretmeye başladı. Fırında günlük olarak 16 bin ekmek üretilerek depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılıyor.
18.02.2023
İHH 5 bin 852 kişiyle deprem bölgesinde
İHH 5 bin 852 kişiyle deprem bölgesinde
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 852 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile faaliyetlerde bulunuyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 2 bin 934 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de yüzbinlerce kişiye farklı alanlarda destek ulaştırdı.
17.02.2023