İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa’dan Suriye’ye 44. Yardım Tırı gönderildi
Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Suriyeli mültecilere dağıtılmak üzere 44. yardım tırını yola çıkardı.
Suriye, Türkiye 29.08.2013

Bursa Fomara Meydanı’nda yapılan törene Bursa Milletvekili İsmet Su, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilecileri ile Bursa’lı vatandaşlar katıldı.

Yardım tırının gönderilmesinden önce alanda bulunanlara seslenen Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, yardımda bulunan Bursalıları tebrik etti. Türkiye'de 500 binden fazla Suriye'li mültecinin bulunduğunu anlatan Dilipak şöyle konuştu: “Bu süreçte Suriyelilere 2 milyar doların üstünde yardımda bulunduk. Türkiye merkezli yardım kuruluşları 110 ülkede yardım faaliyeti yürütüyor. 110 ülkede yoksullara, yetimlere ve dullara el uzatıyoruz. Allah da onun için bizi mükafatlandırıyor. Allah sizi yeryüzünün varisi kılmak istiyor. Emperyalizmi paniğe düşürende budur."

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında şunları kaydetti: “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak dünyanın bir çok bölgesinde çalışma yaparken, Bursa halkı yardımları ile her zaman bizim ve mazlumların yanında oldu. 2 Milyonluk nüfusa sahip Bursa’dan sadece Suriye için bile 44 TIR’ın çıkarılmış olması, çok büyük bir özverinin göstergesidir. Bursa Halkına teşekkür ediyoruz.”

Programda konuşan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan ise, “Hem yardım tırını göndermek hem de diğer programlarla birlikte Ortadoğu'daki mazlum milletlere destek vereceğiz” dedi.

Program konuşmaların ardından yapılan dualar ile sona erdi.

Bursa İHH tarafından R4BIA Kampanyası çerçevesinde 4 yeni Yardım Tırı hazırlanmaktadır.

Bilgi için: Bursa İHH
 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024