İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa’dan Suriye’ye Rabia Yardımı
Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, yeni yardım organizasyonu olan “Bursa’dan Suriye’ye Rabia Yardımı” konvoyunu yola çıkardı. 4 tırdan oluşan yardım konvoyu Bursa’da Suriye’ye giden 48. yardım tırı oldu.
Suriye 17.09.2013

[videoGaleri-379]

Merinos Parkı Güney Kapısı’nda gerçekleştirilen uğurlama programına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, Eski Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Halil Asa, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan ve çok sayıda Bursalı vatandaş katıldı.

Programa katılan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Halil Asa yaptığı konuşmada, kampanyanın amacına ulaştığını belirtti. Her tır için bir şehit ismini zikreden Asa; Şehit Esma, Şehit İlhan Atlı, Şehit Furkan Doğan ve Şehit Halit El Benna’ya selam gönderdi. Halil Asa’nın ardından konuşan Suriyeli Muhammed Yemen Yahya, Bursa halkına ve Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’ne göstermiş oldukları misafir perverlikten dolayı teşekkür etti.

Programda son olarak söz alan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, “Bu hayır kervanında yer alan herkesten Allah razı olsun. İnşallah yaptığınız bu yardımlar ahirette önünüze çıkacaktır. Bugün yolcu ettiğimiz 4 tırla birlikte toplamda gönderdiğimiz tır sayısı 48’e ulaştı. Suriye için yardımlar durmadan devam edecek” dedi.

İHH’nın kurban bayramında 110 ülkede faaliyet göstereceğini belirten Kaptan, “Bursa İHH olarak bu sene Türkiye içinde kurban faaliyeti yapmayacağız. Türkiye içindeki yardımlar da Suriye’de kesilip, bölge halkına dağıtılacak. Bu konuda Bursalıların yardımlarını bekliyoruz. Suriye’de şu anda tahmini olarak 350 bin yetim var. Dünyada yetimlere yardım edecek kimse yok. İHH olarak bizler bölgede yetim çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Bursa’nın Kestel ilçesi de konvoya 1 tırlık yardım malzemesi ile katkı sağladı. Program il vaizi Mustafa Bülbül’ün yaptığı dua ile sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024