İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa'dan Suriye'ye yardım konvoyu
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından toplanan 9 TIR dolusu insani yardım malzemesi, Suriye’deki mazlumlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Suriye 02.08.2018

6’sı un, 2’si eğitim malzemesi ve 1'i ilaç ve kuru gıda yüklü 9 TIR, BUTTİM Fuar Alanı’nda yapılan törenin ardından dualarla Suriye’ye uğurlandı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Muhammed Müfit Aydın, Zafer Işık ve Vildan Yılmaz Gürel ile İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan katıldı.

Alinur Aktaş, Bursa’dan Suriye’ye gönderilen yardım TIR’ı sayısının son organizasyonla birlikte 679’a ulaştığını açıkladı.

Şartlar elverdikçe mazlum coğrafyalara el uzatmaya devam ettiklerini belirten Başkan Aktaş, “Son günlerde cumhurbaşkanımızın bu konuyla alâkalı hassasiyetleri, ülkemizdeki herkese tezahür etti. İHH, hayırlı çalışmalara aracılık eden bir kurum. Özellikle Suriye’deki insanlar için ciddi bir gayretin içerisindeler. Büyükşehir Belediyesi olarak bizden yardım talebinde bulunulduğunda, buna kayıtsız kalmadık. Mazlum coğrafyalar için yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. Yapılan yardımlar, inşallah bundan sonraki sürecimizin bereketi olacak. Necip Türk Milleti’nin bileği, inşallah hiçbir zaman bükülmeyecek” dedi.

huseyin-kaptan.jpeg

Suriyeli mazlumlara destek olmak hedefiyle savaşın ilk günlerinden itibaren Bursa’da başlatılan yardım seferberliğinin devam ettiğini vurgulayan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan da yaptığı açıklamada, ”Orada sıkıntı hâlâ bitmedi. Hududun ötesinde binlerce insan çadırlarda yaşıyor. Son zamanlarda her gün 2 milyon ekmek dağıtımı yapıyorduk, fakat şu anda un eksikliğinden dolayı fırınlar durmaya başladı” ifadelerini kullandı.

ic.jpeg

Edilen duaların ardından, 9 TIR dolusu yardım malzemesi tekbirlerle Suriye’ye uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024