İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Büyük Ramazan Konvoyu Suriye için yollarda
“Sana İhtiyacım Var” kampanyasının Ramazan çalışmaları kapsamında 21 Haziran’da büyük bir yardım konvoyu daha Reyhanlı’dan Suriye’ye giriş yaptı.
Suriye 21.06.2014

“Sana İhtiyacım Var” kampanyasının Ramazan çalışmaları kapsamında 21 Haziran’da büyük bir yardım konvoyu daha Reyhanlı’dan Suriye’ye giriş yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye için organize edilen en büyük uluslararası yardım konvoyunun ikinci kısmını Ramazan ayına girmeden Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

15 farklı ülkeden 27 uluslararası sivil toplum kuruluşunun destek verdiği çalışma kapsamında toplamda 17 milyon TL değerinde 317 tır yardım malzemesi Suriye’ye gönderiliyor. Konvoyun 96 TIR’dan oluşan ilk bölümü 21 Haziran Cumartesi günü Reyhanlı’dan Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapıları aracılığıyla Suriye’ye giriş yaptı. 2,554 ton insani yardım malzemesi taşıyan TIR’larda gıda kumanyası, un, pirinç, makarna, mercimek, bulgur, sıvı yağ, salça, hurma, bebek bakım ürünleri, bebe bisküvisi, süt ve içme suyu gibi temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.
 

Zekat bağışı için tıklayınız

Kumanya bağışı için tıklayınız

Yetimlere bayramlık bağışı için tıklayız

Çocuk paketi bağışı için tıklayınız

 

RAMAZAN’DA HEDEF BİN TIR

TIR’ların kalkışı dolayısıyla Reyhanlı’da yapılan uğurlama töreninde konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, başlatılan uluslar arası yardım seferberliği kapsamında Suriye’ye gönderilen TIR sayısının Ramazan ayında bine ulaşacağını belirtti.

Suriye’de su sıkıntısı yaşandığının altını çizen Yıldırım, yardımların süreceğini ifade etti.

Ayrıca Irak’ta yaşanan krize de değinen Yıldırım, Türkiye’nin bütün illerini ve uluslar arası sivil toplum kuruluşlarını Suriye ve Irak için ortak çalışma yürütmeye davet etti.

Basın toplantısına katılan diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ise Suriye’ye yönelik yardımlar noktasında aralarındaki koordinasyonun devam edeceğini belirterek, uluslar arası topluma Suriyeli mağdurlara yönelik yardımların ve duyarlılığın arttırılması çağrısında bulundu.

İçlerinde çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu Suriyeli savaş mağdurlarına insani yardım ulaştırmak için 2013 yılının sonlarında başlatılan “Sana İhtiyacım Var” kampanyası kapsamında, sadece IHH tarafından organize edilen ve Suriye içerisine gönderilen yardım TIR’larının sayısı 3 bini buldu.

2014 Mart ayı süresince tüm uluslararası partner kurumlarına ve bağışçılarına Suriye içerisine gönderilecek büyük bir yardım konvoyu için birlik olma çağrısı yapan İHH, ilk olarak 11 Nisan 2014’te 15 ülkeden 30 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 300 yardım TIR’ını bölgeye göndermişti. 16 milyon TL değerindeki bu ilk yardım seferberliği kapsamında, gıda, sağlık ve hijyen alanlarında temel ihtiyaç malzemeleri Suriyeli savaş mağdurlarına ulaştırılmıştı.

Yardım içerikleri ve partner kuruluşlar için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024