İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çad’a Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla çıktığı Ramazan 2018 yolculuğunda Çad’a ulaşarak 4 binin üzerinde aileye kumanya ulaştırdı.
Afrika, Çad, OrtaAfrikaCumhuriyeti 21.05.2018

“Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla Ramazan 2018 faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu kapsamda Çad’a ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını Orta Afrikalılara ulaştırdı. İHH Ekipleri, Çad’ın başkenti N’djamena ve Gore kentinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Orta Afrikalı mültecilerin yaşadığı kamplara gitti ve 4 bin 24 aileye gıda dağıtımında bulundu. İHH, ayrıca N’djamena’da yaşayan yetimlere dört gün boyunca iftar verdi ve kendilerine nakdi destek sağladı.

detay.jpg

“Bu sene de ilk yardımlar Türkiye’den geldi”

İHH’nın dağıtımlarına katılan Göre Vali Yardımcısı Ali Mbdou, kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Orta Afrikalılar adına Türkiye halkına teşekkürlerini sundu. Mbdou, şunları söyledi:

“Her Ramazan olduğu gibi bu sene de yine ilk yardımlar Türkiye’den geldi. Türkiye halkına ve Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek az. Gerçekten burada durumlar çok kötü. Bu halk, gelen yardımlarla biraz da olsa nefes alabiliyorlar. Bölgede ciddi anlamda elbise, gıda, su ve ilaç sıkıntısı var. İHH ile sesimizi Türkiye’nin tüm halkı duyacak ve yardımlar devam edecek inşallah.”

son-detay.jpg

“İHH bu halka sahip çıktı”

Bölge halkından Ahmed Fadıl ise buradaki kampın 2014 yılında kurulduğunu ifade ederek, “Orta Afrika Cumhuriyeti, Fransa’nın desteğini de alarak orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizi katletti. Kaçabilen ve göçe zorlanan ailelerin bir kısmı Sudan’a bir kısmı da Fas’a gitti. Buraya gelen aileleri İHH ile birlikte karşıladık ve bu kampı kurduk. Gelen aileler kötü durumdaydı. O dönemde 4 TIR yardımı halka dağıtan İHH, bu mazlum halka sahip çıktı. Elhamdüllilah 4 yıldır bize yardımlar Türkiye’den geliyor. Her duamızda Türkiye’deki kardeşlerimize de yer veriyoruz” dedi.

İHH ekipleri son olarak kamplarda yaşayan çocuklara çeşitli hediyeler hediye etti. Ekipler, Kur’an’ı Kerim talebilerine de mushaf hediye etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024