İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Arama Kurtarma Ekibi, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma programı düzenledi. Program kapsamında su altı arama kurtarma ekipleri denizde Türk bayrağı açtı. Açılan bayrak, 22,5 metreye 15 metrelik boyutuyla Türkiye’de denizde açılan en büyük bayrak oldu.
28.03.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Arama Kurtarma Ekibi öncülüğünde Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi. Programa, Antalya Arama Kurtarma ekibi, Bursa Arama Kurtarma ekibi ve İstanbul Motorize ekibi de katıldı.

10.jpg

Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi

110 kişinin katıldığı program, sabah namazı ile başladı. Namazın ardından kara ekipleri 57. Alay ve Conk Bayırı arasında yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra ekipler araçlarla Çanakkale Şehitleri Abidesi’ne ilerledi. Üç noktada da ekipler tarafından bayrak açıldı.

Ekip üyeleri şehitliğe ulaştıklarında, şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okudu.

16.jpg

Denizde açılan en büyük bayrak

Daha sonra su altı arama kurtarma ekipleri, abidenin hemen altındaki koydan denize girerek dev bayrak açtı. Dalış ekiplerinin açtığı bayrak, 22,5 metreye 15 metrelik boyutuyla Türkiye’de Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla denizde açılan en büyük bayrak oldu. 

9.jpg

Ekiplerin anma programına vatandaşlar da katıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023