İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çankaya Köşkü’nde Doğu Afrika toplantısı
Son 60 yılın en büyük açlık felaketinin yaşandığı Doğu Afrika’ya Türkiye’den gidecek yardımların daha koordineli bir şekilde yapılması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in başkanl
Somali 04.08.2011

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatı üzerine son günlerde başta Somali olmak üzere Kenya, Etiyopya, Cibuti ve Uganda’yı etkileyen ağır kuraklık ve buna bağlı kıtlık sebebiyle yaşanan sıkıntılara Türkiye’den sağlanacak katkılar ve koordinasyonun ele alındığı toplantı Cumhurbaşkanlığının himayesinde Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Toplantıya vakfımızı temsilen İHH Başkan vekili Yaşar Kutluay ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç katıldı.

Toplantıya kamu kuruluşları olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Dışişleri Bakanlığı, TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay katılırken sivil toplum kuruluşlarından da İHH İnsani Yardım Vakfı, Kimse Yok Mu Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Yeryüzü Doktorları katıldı.

“CUMHURBAŞKANI AFRİKA İÇİN BİZZAT TALİMAT VERDİ”

Toplantının açılışında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Doğu Afrika’nın karşı karşıya kaldığı son yılların en büyük insani felaketine karşı, bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yardımların ivedilikle koordine edilmesi ve yerlerine ulaştırılması hususunda talimat verdiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanlığının, yardımları doğrudan organize etmek gibi bir amacının olmadığını belirten Mustafa İsen, tüm ülkede toplanacak ayni ve nakdi yardımların en sağlıklı şekilde bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gerekli koordinasyon ve desteğin sağlanacağını ifade etti.

“AFRİKA’YI AÇLIKTAN KURTARACAK ÇALIŞMALAR GEREKLİ”

Toplantıya katılan kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, başta Somali olmak üzere Afrika’da yaşanan kıtlığın ancak yapısal çalışmalarla kalıcı olarak aşılabileceği konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler. Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı, Somali Kızılay’ı ile sahada koordineli olarak çalıştıklarını belirtirken, bölgede özellikle barınma ile ilgili faaliyetlerde bulunduklarını anlattı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu Ramazan’da “Komşuluk” ve “Afrika’ya yardım” başlıklı iki tema belirleyerek tüm vatandaşları bu konuda hassas olmaya çağırdıklarını ifade etti.

ORUÇ: İHH BÖLGEDE HER YERE ULAŞIYOR

TİKA Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Kızılay ile birlikte ulusal çapta büyük bir yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederken Yeryüzü Doktorları’ndan Kerem Kınık ise bölgedeki kamplarda bugün ilk iftar yemeğini dağıtacaklarına vurgu yaptı. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ise Somali’ye en etkili şekilde ulaşabilmek için bölgedeki yerel kuruluşlarla iş birliği halinde çalıştıklarını ve bu vesileyle ülkenin her yerine ulaşma imkânlarının olduğunu dile getirdi.  Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Müdürü İbrahim Çiçek, geçen hafta Somalili yetkililerle görüşerek yapacakları yardımları en sağlıklı biçimde ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti. AFAD Başkanı Ejder Kaya’nın, daha önce Pakistan ve Açe’de olduğu gibi, tüm yardımları organize edecek kapasiteye sahip olduklarını anlattığı toplantıda son olarak Dışişleri Bakanlığı’ndan Büyükelçi Erdoğan İşcan tüm bu çalışmaların yürütülmesinde bakanlığın diplomatik olarak her türlü desteği vereceğini ifade etti. Toplantıda ayrıca yardımların koordineli bir şekilde toplanması, uçak ve gemi gibi ulaştırma seçeneklerinin değerlendirilmesi ve kıtlıkla acil mücadele sonrasında kalıcı çözümler için ne gibi altyapı hizmetlerinin yapılabileceği konuları da ele alındı. 

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024