İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Katarakt projesi Somali’de devam ediyor
Katarakt projesi kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ufak bir operasyon ile tedavi edilebilen katarakt, ne yazık ki, Somali gibi birçok ülkede insanlar için büyük bir sıkıntı durumunda.
Afrika, Somali 15.07.2013

Tedavi olamayan binlerce insan göz yorgunluğu, baş ağrısı ve karanlığa mahkum. Kampanyamız dahilinde birçok yardıma muhtaç insanı bu dertlerinden kurtarmak ve hayatlarına ışık tutmak amacındayız.

 Ufak bir operasyonla tedavi edilebilen katarakt, gözdeki doğal lensin çeşitli sebeplerle bulanıklaşması sonucu görme yetisinin kaybolması olarak bilinen bir hastalıktır. Katarakt hastaları baş ağrısı, göz yorgunluğu ve cisimlerin bulanık görünümü gibi sıkıntılar çekmektedir.

Afrika Katarakt Projesi çerçevesinde Somali’de yeni katarakt kampanyamız başladı. Başlatılan bu yeni katarakt projesi ile 3.000’den fazla Somalili muayene edilirken 1.000 katarakt hastası ameliyat edilerek tekrar görecek.

Bilindiği gibi siyasi istikrarsızlık, iç savaş ve kıtlıkla mücadele eden 10 milyon nüfuslu Somali’de katarakt ameliyatı yapabilen göz doktoru sayısı 20’yi dahi bulmuyor. Özellikle kırsal kesimlerde göz doktoruna ulaşmanın neredeyse imkânsız olduğu ülkede yerel “Zamzam vakfı” ile işbirliği içerisinde birçok bölgeye başkentten göz doktorları götürülecek.

Daha önce 2008-2010 yılları arasında 10.000, geçtiğimiz yıl 1.000 katarakt ameliyatı gerçekleştirilen Somali’de gerçekleştirilecek olan bu yeni kampanya ile Somali’nin doktora ulaşım imkânı olmayan birçok bölgesinde 1000 göz ameliyatı gerçekleştirilecek. 1 ay içerisinde bitirilmesi planlanan ameliyatların ardından daha kapsamlı bir katarakt projesinin başlatılması planlanıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024