İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Kazanlar Pakistan için pişiyor
İHH ekipleri, selin vurduğu Pakistan’da yaraları sarmaya devam ediyor. Başkent İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, hızlı bir şekilde selzedelere ulaştırılıyor. Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek
Pakistan 19.08.2010

Pakistan Ramazan ayına yaralı girdi. Yaşanan sel afeti nedeniyle 2 bin insanın öldüğü 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’da umutlar dışarıdan gelecek yardımlara bağlandı.

Yardım kuruluşları, yaraların sarılması için çalışmalarına devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, selin meydana geldiği bölgelerde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde sel bölgeleri Muzafferabat, Revalpindi ve Haripur’daki selzedelere ulaştırılıyor.

Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor. İHH ekipleri, bir yandan da kumanya ve giysi yardımları yapıyor. Yaklaşık 30 milyon insanın etkilendiği ve alt yapısının önemli bir kısmını kaybeden Pakistan için Türkiye’den daha ciddi oranlarda yardım malzemelerinin gönderilmesi gerekiyor.

İHH Pakistan’a acil yardım malzemeleri götürecek bir kargo uçağının hazırlıklarını sürdürüyor. Kargo uçağı için bebek maması, ilaç, gıda ve tekstil malzemesi toplanıyor.

Vakfımızın Acil Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, malzemenin tamamlanması için hayırsever iş adamlarından destek beklediklerini söyledi. Kutluay, bir doktor heyetinin de kendileriyle Pakistan’a geleceğini belirtti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık’ın anısına Gazze’de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, gıda kumanyası ve temiz içme suyu dağıtımı yapıldı.
05.01.2026
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla savaş ve kriz bölgelerinde zorlu kış şartlarından etkilenen insanlara destek olmak amacıyla kış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, özellikle barınma, ısınma ve temel ihtiyaçlara erişimde güçlük yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması hedefleniyor.
30.12.2025
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’da özellikle Sumatra Adası’nı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, geniş çaplı sel ve toprak kaymalarına neden oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da selden etkilenen afetzedelere yardım ediyor.
03.12.2025