İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çeçen kamplarında gıda dağıtımı
İstanbul’da yaşayan 102 Çeçen aileye gıda ve et yardımı yapıldı.
Çeçenistan, Kafkasya, Rusya 15.02.2011

Çeçen - Rus savaşı sırasında yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalarak ülkemize yerleşen Çeçen mülteciler, yaşam mücadelesi veriyorlar. İstanbul’da Fenerbahçe, Beykoz ve Ümraniye’de kendileri için hazırlanan kamplara yerleştirilen Çeçen mülteciler, bu kamplarda dışarıdan gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyorlar.

Ülkemizin dâhil olduğu uluslararası kanunlar gereği hiçbir sosyal güvence altına alınamayan Çeçen mülteciler, düzenli bir işe girip çalışamıyorlar. Kamplardaki hayat standartları ise oldukça düşük.

Vakfımız belirli periyotlarla bu kamplara yardımlar yaparak Çeçen mültecilere destek oluyor. İHH ekipleri son olarak, hayırseverlerin vakfımıza bağışladığı adaklık kurban etlerinin bir kısmını bu kamplarda dağıttı. Adaklık kurban etlerinin yanı sıra Ümraniye kampında 30, Beykoz kampında 20, Fenerbahçe kampında ise 52 aileye gıda paketleri dağıtıldı. Kamplarda yaşayan bebeklerin tamamı için de mama dağıtımı gerçekleştirildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025