İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çeçen mültecilere et ve gıda yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Beykoz, Ümraniye ve Fenerbahçe mülteci kamplarında kalan 108 Çeçen mülteci aile ile İstanbul’un çeşitli ilçeleri ile Yalova’da ikamet eden 230 Çeçen aileye gıda yardımı yaptı.
Türkiye 15.09.2009

Vakfımız Türkiye’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Çeçen mültecilere Ramazan yardımında bulundu. Beykoz, Ümraniye ve Fenerbahçe mülteci kamplarında kalan 108 aile ile İstanbul’un çeşitli ilçeleri ile Yalova’da ikamet eden 230 aileye gıda yardımı yapıldı.

Çeçen mültecileri kaldıkları yerde tek tek ziyaret eden İHH ekipleri, ailelere kumanya paketleri ile et paketlerini teslim etti.

Böylelikle Ramazan için mülteci ailelerin gıda ihtiyaçları karşılanmış oldu.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Türkiye içerisinde destek olduğu mülteciler arasında Çeçen mülteciler çoğunluğu oluşturuyor.
İHH yıl içersinde Çeçen mültecilere yönelik  çeşitli yardımlar yapıyor. Kamplarda yaşayan ailelere çeşitli dönemlerde  gıda ve et dağıtımı yapılıyor. Çeçen mültecilerin sağlık problemleri anlaşmalı sağlık kuruluşlarında takip edilerek mültecilerin ilaç ihtiyaçları karşılanıyor.
Dul bayan ve engelli durumda olan  çeçen mülteci ailelere kira yardımı yapılıyor. Ülkesine geri dönmek isteyen mülteci ailelere yol yardımı yapılıyor.
Vakfımızın 2009 yılı içerisinde Çeçen mültecilere yaptığı yardımlar ise şu şekilde:
Nakdi yardımlar: 2009 yılı içerisinde   İstanbul’un çeşitli semtlerinde ikamet eden dul ve yetimlerden oluşan 85 çeçen mülteci aileye 325.000 TL maddi yardımda bulunmuştur. (Kira yardımı, yol harcırahı, ev giderleri, sosyal ihtiyaçlar  vs.)
Sağlık yardımları: 2009 yılı içersinde değişik hastane ve polikliniklerde yaklaşık 800 çeçen mülteciye 210.000 TL tutarında sağlık yardımında bulunmuştur. (Muayene, tahlil/tetkik, ameliyat, doğum, protez, ortopedik malzemeler, ilaç temini, nakdi sağlık yardımları)
Ayni yardımlar: 2009 yılı içersinde kamplarda ve İstanbul’un çeşitli semtlerinde evlerde ikamet eden çeçen mültecilere 480 adet kuru gıda ve kahvaltılıktan oluşan 480 adet kumanya paketi yardımında bulunulmuştur. Ayrıca ramazan ayı öncesinde Ümraniye, Fenerbahçe ve Beykoz çeçen mülteci kamplarında geçici ikamet  eden 108 aile (372 kişi)’ye 120 adet kumanya yardımında bulunuluştur.
Eğitim yardımları: Yaz dönemlerinde Ümraniye, Fenerbahçe ve Beykoz çeçen mülteci kamplarında öğrenim çağında genç ve çocuklara yönelik, uzman eğitimciler tarafından 7 haftalık  yaz eğitim kursu düzenlenmiştir. Düzenlenen kursa 73 öğrenci katılım sağlamıştır. Kurs çeşitli sosyal aktivitelerle desteklenerek kurs sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verilmiştir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024