İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çeçenistan’da gizli cezaevleri
Uluslararası Helsinki Federasyonu, Çeçenistan'da bulunan gizli cezaevlerinin işkence ve ölüm olaylarında kullanıldığını belirterek cezaevlerinin araştırılmasını istedi.
Çeçenistan, Kafkasya 18.05.2006

Uluslararası Helsinki Federasyonu (UHF), Çeçenistan’da Çeçen yetkililer ve Rus güvenlik güçlerince yönetilen gizli cezaevlerinin varlığıyla ilgili kanıt bulunduğunu belirterek, CIA'nın gizli işkence merkezleriyle ilgili soruşturma yapan Avrupalı müfettişlere, bu cezaevlerini araştırmalarını tavsiye etti.

Yasadışı gizli cezaevlerinin Rus yasaları ve Rusya’nın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Uluslararası Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi'nden kaynaklanan yükümlülüklerinin ihlali anlamına geldiğini ifade eden UHF İcra Müdürü Aaron Rhodes, buraların işkence ve hatta Çeçenistan'da kaçırılan kişilerin öldürülmesinde de kullanıldığını belirtti. Rhodes, Avrupa Konseyi tarafından yapılan soruşturmalarda, insan hakları bağlamında bu meselenin de ele alınması gerektiğine inandıklarını söyledi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 460 hisse kurbanlık kesimi yaparak, etlerini savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
16.06.2024
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yerli tohum üzerinde yapılan çalışmalar sonrası seralarda yetiştirilen tarım ürünleri ilk mahsulünü verdi.
11.06.2024
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan ailelere, Bingöl İHH tarafından gönderilen 185 bin paket dayanıklı ekmek dağıtıldı.
31.05.2024