İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Cenevre’de Dünya İnsani Zirvesi Küresel İstişareleri Toplantısı
BM Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin küresel istişare toplantılarının sonuncusu ve en kapsamlısı İsviçre’nin başkenti Cenevre’de yapıldı
24.10.2015

BM Dünya İnsani Yardım Zirvesi’nin küresel istişare toplantılarının sonuncusu ve en kapsamlısı İsviçre’nin başkenti Cenevre’de yapıldı

23 – 24 Mayıs 2016 tarihlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi hazırlıkları çerçevesinde düzenlenen istişarelerin sonuncusu ve en kapsamlısı 14 - 16 Ekim günlerinde İsviçre’nin başkenti Cenevre’de yapıldı.

İHH adına Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın’ın katıldığı toplantıda dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık bin katılımcı, insani yardımın geleceği konusunda fikir beyan etti.

Dünya İnsani Zirvesi Küresel İstişareleri Toplantısı'nın açılışında konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, her gün binlerce insanın savaşlardan, doğal afetlerden ve açlıktan etkilendiğine, binlerce kişinin yerinden edildiğine dikkati çekerek, insani yardımlara her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Afrika'nın Sahel bölgesinde 6 milyonu çocuk 20 milyon kişinin açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu örneğini veren O'Brien, "Sadece bu yıl yüz milyondan fazla kişinin insani yardıma ve korunmaya ihtiyacı var ve eğer bu bir ülke olsaydı dünyanın en büyük 12. ülkesi olurdu. Dünyadaki çatışmalar nedeniyle her yıl 14,3 trilyon dolar çöpe atılıyor" dedi.

"En büyük krizlerin nedeni silahlı çatışmalar"

Siyasi çözümsüzlüklerin neden olduğu silahlı çatışmaların en büyük krizlerin ana sebebi olduğuna dikkati çeken O'Brien, Suriye, ırak ve Güney Sudan başta olmak üzere 60 milyondan fazla insanının şiddet ve zulüm nedeniyle evini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

O'Brien, 23-24 Mayıs 2016'da İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi öncesi Cenevre'de üç gün süren istişare toplantısında, krizlerden etkilen insanlara nasıl yardım edileceği konusunda bütün fikirlerin masaya yatırılması çağrısında bulundu.

“Danışma Süreci Sentez Raporu” hazırlandı

Bir buçuk yıldır hazırlık çalışmaları devam eden zirve için dünya genelinde sivil toplum, özel sektör, kamu kuruluşları, gençlik organizasyonları ve farklı paydaşlardan 23.000 insanın katılımı ile 8 bölgesel 2 de tematik toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantılarda insan onuru, güvenlik, iyileşmenin güçlendirilmesi, ortaklıklar ve finans üzerine ‘Danışma Süreci Sentez Raporu’ hazırlandı. Bölge toplantılarının ve sentez raporlarının değerlendirildiği küresel istişare toplantısında İnsani Yardım Zirvesi öncesi yapılacak hazırlıklara katkı anlamında birçok öneri ve raporlar sunuldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025