İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Çad’a Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla çıktığı Ramazan 2018 yolculuğunda Çad’a ulaşarak 4 binin üzerinde aileye kumanya ulaştırdı.
Afrika, Çad, OrtaAfrikaCumhuriyeti 21.05.2018

“Paylaşmanın Tam Vakti” sloganıyla Ramazan 2018 faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, bu kapsamda Çad’a ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını Orta Afrikalılara ulaştırdı. İHH Ekipleri, Çad’ın başkenti N’djamena ve Gore kentinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Orta Afrikalı mültecilerin yaşadığı kamplara gitti ve 4 bin 24 aileye gıda dağıtımında bulundu. İHH, ayrıca N’djamena’da yaşayan yetimlere dört gün boyunca iftar verdi ve kendilerine nakdi destek sağladı.

detay.jpg

“Bu sene de ilk yardımlar Türkiye’den geldi”

İHH’nın dağıtımlarına katılan Göre Vali Yardımcısı Ali Mbdou, kamplarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Orta Afrikalılar adına Türkiye halkına teşekkürlerini sundu. Mbdou, şunları söyledi:

“Her Ramazan olduğu gibi bu sene de yine ilk yardımlar Türkiye’den geldi. Türkiye halkına ve Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek az. Gerçekten burada durumlar çok kötü. Bu halk, gelen yardımlarla biraz da olsa nefes alabiliyorlar. Bölgede ciddi anlamda elbise, gıda, su ve ilaç sıkıntısı var. İHH ile sesimizi Türkiye’nin tüm halkı duyacak ve yardımlar devam edecek inşallah.”

son-detay.jpg

“İHH bu halka sahip çıktı”

Bölge halkından Ahmed Fadıl ise buradaki kampın 2014 yılında kurulduğunu ifade ederek, “Orta Afrika Cumhuriyeti, Fransa’nın desteğini de alarak orada yaşayan Müslüman kardeşlerimizi katletti. Kaçabilen ve göçe zorlanan ailelerin bir kısmı Sudan’a bir kısmı da Fas’a gitti. Buraya gelen aileleri İHH ile birlikte karşıladık ve bu kampı kurduk. Gelen aileler kötü durumdaydı. O dönemde 4 TIR yardımı halka dağıtan İHH, bu mazlum halka sahip çıktı. Elhamdüllilah 4 yıldır bize yardımlar Türkiye’den geliyor. Her duamızda Türkiye’deki kardeşlerimize de yer veriyoruz” dedi.

İHH ekipleri son olarak kamplarda yaşayan çocuklara çeşitli hediyeler hediye etti. Ekipler, Kur’an’ı Kerim talebilerine de mushaf hediye etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de STK’lar Gazze, Sudan ve Suriye’ye 5 tır yardım gönderdi
Sultanbeyli’de İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da aralarında bulunduğu 42 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen "İyilik Soğuk Geçirmez" yardım kampanyası kapsamında Gazze, Suriye ve Sudan’a 5 tırlık yardım gönderildi.
16.02.2026
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH’dan Balkanlar’daki 6 ülkede kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardım çalışmaları ile Balkanlar’daki 6 ülkede ihtiyaç sahiplerine destek oldu. Çalışmalar çerçevesinde, 444 metreküp yakacak odun, 25 ton yakacak pelet, battaniye ve soba dağıtıldı.
10.02.2026