İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çin başkonsolosundan İHH’ya ziyaret
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhiliang ve Konsolos He Jıangchuan, vakfımıza nezaket ziyaretinde bulundular. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile görüşen Başkonsolos Zhang Zhiliang
Çin, DoğuTürkistan, OrtaAsya, Türkiye 01.02.2010

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhiliang ve konsolos He Jiangchuan vakfımızı ziyaret ettiler. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih’te bulunan genel merkezine gelen başkonsolos ve beraberindeki heyet, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile görüştü. Başkonsolos Zhiliang, vakfımızın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 

Yapılan görüşmelerde Doğu Türkistan sorunu da gündeme geldi. Bülent Yıldırım, Doğu Türkistan konusunda duyulan hassasiyeti dile getirirken, “Doğu Türkistan’da yaşanan süreci yakından takip ediyoruz. Orada yaşanan sorunu uygun bir platformda tartışıp çözüm önerileri üretmeliyiz. Doğu Türkistan’da yaşananları doğru bir şekilde duyurabilmek için bölgeye çeşitli insan hakları örgütleri ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda da Çin devletinin kolaylık sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Başkonsolos Zhang Zhiliang da Doğu Türkistan’da anlatıldığı gibi bir katliam olmadığını savundu.  Zhiliang, İHH’yı Doğu Türkistan’a davet etti. Bülent Yıldırım görüşmeler sırasında bölgede bir şube açmak istediklerini ifade etti. Başkonsolos Zhang Zhiliang’da bunun için öncelikli olarak İHH’nın resmi olarak talepte bulunması gerektiğini söylerken daha sonra Çin devletinin kararlarına göre bu isteğin değerlendirilebileceğini ifade etti.  

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024